Annonce
Middelfart

Emmas opråb om ungdomsboliger: Borgmester er på vej med containerboliger

17-årige Emma Thestrup mener, at Middelfart bør have flere ungdomsboliger. Og det nikker borgmester Johannes Lundsfryd ja tak til. Foto: Daniel Kofoed.

Middelfart mister unge til Fredericia. Borgmester Johannes Lundsfryd (S) er på vej med containerboliger. Kommunen har brug for input fra de unge selv på, hvor man kan placere billigboligerne.

Annonce

Middelfart: 17-årige Emma Thestrup undrer sig, når hun cykler rundt i Middelfart og ser byggekraner og arbejdssjak.

Blandt andet forbi stationen, hvor man på den gamle taxagrund er i fuld gang med at opføre små 20 familieboliger.

Og mens man bygger nyt til ældre og familier forskellige steder i byen, er det vigtigt at huske på de unge, som er blevet glemt.

Det føler Emma Thestrup i hvert fald.

Ikke fordi, hun selv har behov for at flytte hjemmefra, mens hun går i 2. g. på Middelfart Gymnasium og HF.

Men flere ungdomsboliger vil ifølge den 17-årige i det hele taget gøre Middelfart mere interessant.

- Byen er ikke særlig attraktiv for unge mennesker, og de fleste flytter væk. Det er en meget familievenlig by, men Middelfart bliver en by for de ældre. Der er ikke så meget tilbage for os unge, konstaterer Emma Thestrup, der går med planer om at læse til journalistik i Aarhus efter gymnasiet.

Om Ryk Middelfart

Fyens Stiftstidende og Middelfart Gymnasium har i september og frem til midten af oktober indgået et samarbejde under overskriften "Ryk Middelfart".

De unge skal lære om det lokale demokrati, og lokaljournalisterne skal lære de unge bedre at kende. Eleverne har bestemt, at både journalister og dem selv skal lave journalistisk indhold under overskriften "Unges udfordringer og muligheder".

Du kan læse flere artikler om "Ryk Middelfart" på Fyens.dk/middelfart.

17-årige Emma Thestrup drømmer i øjeblikket om at læse journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus efter gymnasiet. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Stor mangel på boliger

Boligforeningen Lillebælt har fem ungdomsboliger i Middelfart. De er 25 til 35 kvadratmeter og ligger på Merianvej.

Mens boligselskabet Civica råder over 32 nyrenoverede studieboliger på 39 til 59 kvadratmeter i det, der bliver kaldt Kollegiet på Østre Hougvej. Der er ifølge boligselskabets hjemmeside en enkelt ledig bolig i øjeblikket. Civica har også 20 ungdomsboliger på Assensvej, der alle er udlejet.

Hvis man spørger borgmester Johannes Lundsfryd (S), er der flere ungdomsboliger på vej i Middelfart i den nærmeste fremtid.

- Det er rigtig fornuftigt at få lavet nogle flere ungdomsboliger. Der er meget stor mangel på billige lejligheder i vores kommune, og det gør, at nogle unge ikke har råd til at bo her, påpeger borgmesteren.

Før sommerferien blev kommunens politikere præsenteret for statistik, der viser, at lidt flere borgere flytter fra Middelfart til Fredericia end omvendt. Der er især i aldersgruppen 18 til 25 år, hvor man de sidste tre år har mistet 24 til 74 borgere årligt i forhold til, hvor mange der er flyttet den modsatte vej over Lillebælt.

Johannes Lundsfryd (S) mener, at hvis unge gerne vil bo i Middelfart Kommune, skal de også have mulighederne.

Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S) er klar med to millioner kroner til at opføre containerboliger til unge. Arkivfoto.
Annonce

Containerboliger, men hvor?

Derfor har byrådspolitikerne afsat to millioner kroner til flere ungdomsboliger, som efter planen skal være containerboliger, som har været med til at løse boligmanglen andre steder.

- Det er simpelthen for at få prisen ned og for at få lavet et sjovt og anderledes miljø. Vi har bare ikke fundet ud af, hvor de skal være henne, konstaterer borgmesteren.

- Vi har ikke lagt os fast på noget, og vi er meget lydhøre overfor idéer og forslag. Det kunne være spændende, hvis Emma (Thestrup, red.) og hendes kammerater kunne arbejde med, hvor det kan være mest fornuftigt at placere boligerne, fortæller Johannes Lundsfryd (S), der endnu ikke ved, hvor mange billigboliger der kan være tale om.

Han uddyber, at kommunen allerede har fået input fra Ungdomsrådet, der slår på, at boligerne skal ligge bynært.

Gymnasieeleven Emma Thestrup hilser borgmesterens opfordring velkommen og har en konkret placering i tankerne, men er generelt en smule forbeholden overfor containerløsningen.

- Jeg vil foreslå, at de skal stå centralt. Tæt på skole og offentlig transport. Eventuelt kunne de placeres omkring sygehusområdet og Danmarksvej. Dog lyder containerboliger som en midlertidig løsning, og de kan se vældig fine ud indvendig, men de er knap så attraktive udvendig, så der er nok ikke rigtig nogen, som vil have dem til at stå ved centrum, siger Emma Thestrup.

Har du forslag til, hvor containerboligerne skal placeres, så kontakt os på dako@fyens.dk og/eller kom med input under artiklen på Fyens.dk/middelfart eller Facebooksiden "Vores Middelfart".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce