Annonce
Navne

Emma og Julie får skulderklap i unik motionsklub: - Der er plads til, at folk også kan have en dårlig dag

23-årige Emma Gammelgaard Kristensen (til venstre) og 27-årige Julie Nygaard Reuter (med bolden) står hver torsdag i spidsen for træningen i foreningen Idræt for Sindet. Foreningen, som hører under Bolbro GIF, er et motionstilbud for psykisk sårbare, hvor det først og fremmest er det sjove, der er i fokus. "Vi leger meget sportsgrenene ind, og vi er på niveau med vores medlemmer i mange af dem," fortæller Emma. Foto: Steffen Nielsen
To unge kvinder med et usædvanligt overskud står i spidsen for foreningen Idræt for Sindet i Bolbro, hvor de hver uge giver psykisk sårbare gode oplevelser. Derfor får de nu et skulderklap i form af seks jubilæumsøl fra Fyens Stiftstidende.

Odense: - Vi skal spille basket i dag, siger Emma Gammelgaard Kristensen med et stort smil til en ung mand.

- Det kan jeg ikke finde ud af, svarer han med et halvopgivende udtryk.

- Det er okay, det kan vi heller ikke, griner Emma.

Annonce

Vi er til torsdagstræning med foreningen Idræt for Sindet, hvor psykisk sårbare med vidt forskellige baggrunde og forudsætninger mødes for at dyrke motion sammen.

I spidsen for træningen er Emma og hendes medinstruktør Julie Nygaard Reuter, som står for træning hver eneste torsdag og derudover bruger tid på forberedelse, bestyrelsesmøder, trænermøder og ture ud af huset med de i alt 38 medlemmer i foreningen, der er det eneste frivillige idrætstilbud for psykisk sårbare i Odense.

Og den indsats fortjener anerkendelse. Det mener i hvert fald Natasha Jakobsen, som er et af medlemmerne i foreningen, og som har indstillet de to trænere til at modtage et skulderklap fra Fyens Stiftstidende i form af seks jubilæumsøl.

- De knokler bare og får sat en masse gode ting op. Jeg ved, at de bruger meget tid, for det er rigtig svært at skaffe trænere, og de to klarer den her gruppe af mennesker flere gange om ugen og får det hele til at hænge sammen, forklarer hun.

Rart at blive anerkendt

De to instruktører blev en del af Idræt for Sindet for cirka to år siden, da foreningen netop var blevet startet. Både fordi det var en spændende udfordring og fordi de gerne ville arbejde med foreningens særlige målgruppe.

De knokler bare og får sat en masse gode ting op. Jeg ved, at de bruger meget tid, for det er rigtig svært at skaffe trænere, og de to klarer den her gruppe af mennesker flere gange om ugen og får det hele til at hænge sammen.

Natasha Jakobsen, medlem af Idræt for sindet

- Jeg ville gerne have noget erfaring på mit CV, og så har jeg altid godt kunnet lide at arbejde med udsatte mennesker, fortæller Emma Gammelgaard Kristensen.

De to hverdagshelte blev indstillet til at modtage en kasse jubilæumsøl af et af deres medlemmer, Natasha Jakobsen til højre på billedet. Foto: Steffen Nielsen

- Jeg brænder bare for idrætten og for at lære fra mig og give noget glæde. Og det giver bare os begge rigtig meget at give motionsglæden videre, tilføjer Julie Nygaard Reuter.

Begge er de stolte over ros og skulderklap.

- Det er jo rart at blive anerkendt for at gøre en forskel for folk, siger Emma.

- Men vi er her jo, fordi vi kan lide det, ikke for at blive indstillet til noget, tilføjer Julie.

Annonce

Ligesindede og ligeværdige

I det hele taget er de to hovedpersoner ikke meget for at tale om den store indsats, de gør for foreningen og dens medlemmer. De vil til gengæld rigtig gerne fortælle om, hvad det er, der gør Idræt for Sindet til noget særligt.

- Det er et sted, hvor der skal være plads til alle. Så vi har ekstra meget fokus på fællesskabet. De kan snakke med hinanden om de udfordringer, de har, og der er plads til, at folk også kan have en dårlig dag, forklarer Emma, mens Julie tilføjer:

"Det er ikke super meget anderledes end i en almindelig forening. Der skal selvfølgelig tages lidt ekstra hensyn til nogen, men det gør man jo også i andre foreninger," siger Julie Nygaard Reuter. Foto: Steffen Nielsen

- De kan skabe et netværk sammen og være med ligesindede og ligeværdige. De kan komme som de er, selvom de har en dårlig dag. Det, tror jeg, betyder meget for dem.

Er man med på sidelinjen til en træning, er der da heller ikke nogen tvivl om, at stemningen og sammenholdet er i top, når de to instruktører står for træningen. Og det gælder også, når de fysiske aktiviteter er overstået, forklarer Emma Gammelgaard Kristensen og Julie Nygaard Reuter.

- Vi har tit medlemmer, der kommer før og efter træningen og snakker med os. Det viser også, at de er glade for os. Det skal også først og fremmest være sjovt at være her, understreger de.

Foto: Steffen Nielsen


Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce