Annonce
Odense

Finansieret af avisruten: Emil på 15 bruger alle sine penge på julelys

20.000 LED-lys og genspejlingen fra gadekæret giver landsbyen Elmelund en helt særlig stemning. Kører man gennem byen, kan man ikke undgå at se huset. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Med 20.000 led-lys og en radiokanal, der forener lyd og lys, dyrker 15-årige Emil Johansen julen på fuldt blus foran forældrenes hus. Han har brugt alle sine hårdt tjente penge på sin hobby og startede forberedelserne i sommers.

Emil Johansen på 15 år har en interesse, der adskiller sig væsentligt fra de fleste af sine jævnaldrende. En interesse, der har kostet ham mindst 5000 avisbud-kroner, og som alle i landsbyen Elmelund i Odense V kan få glæde af.

Han står nemlig bag et imponerende lysshow foran familiens stråtækte ejendom med et tilhørende gadekær, der får lyset til at spejle sig. Ikke mange fynske ejendomme kan prale af en så gennemført julebelysning - og så endda sat sammen af en 15-årig.

Siden familien flyttede fra Tarup og ind i landejendommen i starten af november, har Emil Johansen lagt en masse energi og utallige timer bag sit juleprojekt:

- Jeg startede med at sætte lysene op i starten af november, da vi lige var flyttet ind. Mens de andre havde travlt med at pakke ud, havde jeg travlt med at trække lyskæder op over træerne og sætte udstyret op, siger Emil Johansen, der nu i slutdecember kan kigge med stort velbehag på sit værk bestående af 20.000 led-pærer, hvoraf 8000 af dem er computerstyret.

Emil Johansen elsker at nørkle med elektronik, lys og musik. De sidste par uger har han brugt stort set hver en fritime på at realisere sit julelys-projekt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Egen radiokanal

Jo mere knald der er over farverne, jo bedre er det for Emil Johansen, der især har hentet inspiration fra Youtube-videoer fra ligesindede i USA, hvor det aldrig kan blive stort nok. Godt halvdelen af belysningen foran huset er af den klassiske slags med et varmt gulligt skær, som hverken kan bevæge sig eller blinke i et væld af farver.

Det er dog mest for at behage sin mor, der var noget skeptisk ved tanken om at få forvandlet forhaven om til et mini Las Vegas. Resten af forhaven er nemlig plastret til med hidsig julebelysning, der danser i takt med julemusik, som Emil Johansen har udvalgt på et særligt FM-bånd, der kører synkront med lysshowet.

Tuner man ind på 88,35 FM og er i nærheden af huset, kan man lytte til et væld af julehits såsom Mariah Careys "All I Want For Christmas Is You", mens lysene danser i takt. Netop programmeringen og synkroniseringen er det, som Emil Johansen har brugt allermest tid på.

Forberedelserne gik allerede i gang i sommer, hvor de første materialer blev købt ind fra Kina.

Annonce

Bilka som syvårig

Emil Johansen medgiver, at det er en interesse, han ikke deler med mange jævnaldrende. Siden han var lille, var det julelys, der stod øverst på ønskelisten. Interessen stammer til dels fra hans onkel, der er elektriker, og som har rodet med el og lys sammen med sin teknik-interesserede nevø.

- Jeg tror, interessen startede helt tilbage, fra da jeg var omkring syv år og var i Bilka med min far. Der købte vi en lyskæde med 200 lys. Dér gik det op for mig, at det var noget, man selv kunne købe og ikke bare se hos andre.

Se Emil Johansens egen video af, hvordan der ser ud, når lys og musik forenes:

På værelset har Emil Johansen metervis af ledninger og kabler. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Musikken kører på en timer, der starter i forskellige intervaller. Når musikken går i gang, er der 15 minutters musik, før showet stopper og går i gang igen et kvarter til en halv time efter. Det sidste lysshow er kl 21.30. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Emil har fået hjælp af sin musikalske søster til at synkronisere musikken med lysene. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Familien på Elmelundsvej 122 har set mange biler holde på den anden side af gadekæret, mens de garanteret lytter til musikken på 88,35. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rød læbestift og Gucci-tasker er velkomne i faaborg-midtfynsk politik: - Jeg ville blive tosset over sommerkjole-kommentar

Annonce