Annonce
Sport

EM-målmand fravælger udlandet for at være amatør

Stina Lykke (i den gule trøje) var søndag aften med til at slå Belgien 1-0 ved EM i Holland. På torsdag gælder det de hollandske værter.

En professionel kontrakt i udlandet er ikke attraktiv for Stina Lykke, der hellere vil være amatør i Kolding.

Den danske landsholdsmålmand Stina Lykke har i flere år prøvet at udleve udlandsdrømmen i Sverige og Tyskland.

Selvom det lyder tillokkende at blive betalt for at spille fodbold i udlandet, så har Danmarks 31-årige EM-keeper valgt at blive amatør i den hjemlige liga hos Kolding Q.

- Jeg havde mulighed for at fortsætte i Tyskland og kontraktmuligheder, dengang jeg tog hjem. Jeg har også løbende hørt fra klubber fra udlandet, der har spurgt ind.

- Men jeg er ikke god på fodboldbanen, hvis jeg er langt væk fra min familie og mit netværk.

- Jeg fungerer ikke, hvis jeg kun har fodbolden og ikke har andet ved siden af, siger Stina Lykke, der søndag leverede flere pragtredninger i Danmarks 1-0-sejr over Belgien ved EM.

Sidste år tog Lykke alligevel mod et tilbud, da hun fik kontrakt hos Kristianstad i den stærke svenske liga. Men nu er målmanden tilbage i dansk fodbold, hvor hun sikkert bliver resten af karrieren.

- For mig står valget mellem udlandet og kun at have fodbold - eller være i Danmark og have en presset hverdag, men som et plus være tæt på familie og venner.

- Det har jeg så valgt, og det gør mig bedst på banen, forklarer hun.

- Hvis jeg sammenligner mig med Pernille Harder i Wolfsburg, så passer det hende godt at spille fodbold og have lidt golf ved siden af. Det trives hun godt i, og der er vi så forskellige, siger Stina Lykke.

Mens hun tidligere har fået en mindre, men fast månedsløn for at spille fodbold, bliver målmanden ikke betalt i Kolding Q.

Det betyder, at Stina Lykke skal finde en anden indtægt. Hverdagen er ekstra presset, da hun også studerer fysioterapi.

- Hvis det var muligt at gå ned på deltidsstudium, så gjorde jeg det for at kunne fokusere mere på fodbolden. Det er bare ikke muligt.

- Jeg har heller ikke mere SU tilbage, så det er der, jeg står, siger hun.

Det er lige nu et studiejob, der får økonomien til hænge sammen, så målmanden kan betale sine regninger.

Det vigtige studiejob kan hun dog ikke passe under det igangværende EM i Holland, og derfor dækker Dansk Boldspil-Union (DBU) den tabte arbejdsfortjeneste.

Næste opgave for Stina Lykke og det danske kvindelandshold er de hollandske EM-værter, der venter på torsdag i Rotterdam.

Holland åbnede turneringen med en 1-0-sejr over Norge i gruppe A. Dermed har Danmark og Holland hver tre point. Belgien og Norge har nul.

De to bedste hold fra gruppen går videre til kvartfinalerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce