Annonce
Sport

EM-billet vil sprede fodboldfeber til hele Danmark

David Klein/Reuters
Dansk EM-deltagelse betyder, at storskærms-events vil sprede sig til 15-20 danske byer og ikke bare København.

Når EM i fodbold afvikles næste sommer, skal København være vært for fire kampe, men efter at Danmark mandag indløste billet til slutrunden, er der lagt op til, at EM bliver en dansk fodboldfest og ikke blot en københavnsk.

Det siger Lene Kryger, der er direktør for organisationen bag EM 2020 i København.

En fan-village på Ofelia Plads i København med aktiviteter hver dag i hele EM-perioden har hele tiden været planen, men den danske deltagelse gør, at de offentlige storskærmsarrangementer vil sprede sig til hele landet.

- DBU kommer ligesom ved andre slutrunder til at komme rundt i landet med DBU Tour, hvor der bliver mulighed for at se Danmarks og de største kampe på storskærm i en række byer, fortæller Lene Kryger.

- Vi håber på så mange byer som muligt, men et realistisk bud er 15-20 byer med storskærm og andre aktiviteter. Det var afhængigt af Danmarks deltagelse. Uden dansk deltagelse ville der næppe blive noget i resten af Danmark.

Danmark sikrede sin EM-billet ved at spille 1-1 ude mod Irland, og det vil komme til at løfte det danske EM-værtskab.

- Den generelle EM-interesse bliver helt sikkert større, og der vil være EM-feber på en helt anden måde, og folk vil få større lyst til at hænge ud i fanområder, vurderer Kryger.

Den danske EM-billet skabte stor glæde i organisationen. Den har hele tiden arbejdet optimistisk ud fra, at Danmark ville kvalificere sig, fortæller Lene Kryger.

Hun vurderer, at den lokale interesse ville falde omkring arrangementerne på Ofelia Plads uden dansk deltagelse, og da ville man tvinges ud i at sadle om og satse mere på turister.

- Vi vidste, at vi havde en periode til at lave planerne om, hvis Danmark ikke kom med. Nu bliver arbejdet bare sjovere, og vi kan gå i gang med promoveringen, så danskerne ved, hvad der foregår, lyder det fra Lene Kryger.

EM spiles fra 12. juni til 12. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce