Annonce
Debat

Elvir Abaz sætter tilliden til politiet på spil

Debat: Politiassistent Elvir Abaz kalder i et indlæg i Avisen Danmark 12. august burkaforbuddet for ”en hån mod vores retsstat og personlige frihed” og et udtryk for ”muslimhad” og ”populisme”. Vorherre bevares. Jeg mener tværtimod, at det er middelalderligt og kvindeundertrykkende, når formørkede islamister insisterer på, at kvinder skal bære burka eller niqab. Burka og niqab hører ikke hjemme i Danmark. Derfor er et forbud det eneste rigtige.

Elvir Abaz har tidligere skrevet læserbreve om forholdene i Vollsmose, hvor han mener, at eksempelvis Inger Støjbergs retorik er et større problem end de ballademagere, der spreder utryghed i området. Han har ligeledes gjort sig til talsmand for, at politiet bruger for mange ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan, og at beskyttelsen af Paludan er problematisk, fordi det slider på tilliden til politiet i de udsatte ghettoområder.

Paludans facon er også for provokerende til min smag, men det er nu engang de voldsparate bøller – ofte med indvandrerbaggrund – der nødvendiggør politiets indsats for at beskytte ham.

Elvir Abaz har naturligvis ret til at deltage i den offentlige debat ligesom alle andre borgere i dette land. Det siger sig selv. Men jeg synes ærligt talt, at det bliver problematisk, når han insisterer på at præsentere sig selv som ”politiassistent” samtidig med, at han på voldsomt polemisk vis kritiserer lovgivning, som han på sit job har til opgave at opretholde og forsvare.

Det skaber forvirring om, hvornår han ytrer sig som privatperson og, hvornår han ytrer sig som ansat hos politiet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle læsere bliver i tvivl om, hvorvidt politibetjente med Elvir Abaz’ holdninger reelt vil håndhæve loven, når de ser en kvinde i burka. Eller om Paludan fortsat kan forvente at blive beskyttet mod voldelige angreb? Kan Naser Khader? Kan jeg?

Det tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan. Jeg har den største respekt for den indsats, som det danske politi yder for at passe på os alle sammen. Derfor vil det også være utroligt ærgerligt, hvis Elvir Abaz svækker tilliden til politiet.

Annonce
Pia Kjærsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Lige nu: Motorvej spærret i retning mod Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce