Annonce
Middelfart

Elsebeth satte delebiler på dagsordenen: Nu inviterer kommunen til borgermøde

Elsebeth Poulsen luftede i november idéen om at få skabt en delebilordning for elbiler i Middelfart by. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Efter Elsebeth Poulsens initiativ på Facebook i december inviterer Middelfart Kommune nu til borgermøde om muligheden for delebiler i Middelfart by eller andre dele af kommunen.
Annonce

Nordvestfyn: I november fortalte avisen om middelfarteren Elsebeth Poulsen, der havde fået sat en mulig delebilordning på dagsordenen i Middelfart Kommune gennem et hurtigt opslag på Facebook.

Hun kom både i forbindelse med borgmester Johannes Lundsfryd (S) og kommunens klimachef Morten Westergaard, der indvilligede i at arbejde videre med projektet.

Det har ført til, at kommunen har inviteret til borgermøde om en kommende delebilordning 4. februar klokken 19 i Middelfart Sparekasse.

På mødet taler Elsebeth Poulsen, Regitze Tilma (V) fra Teknisk Udvalg, Bent Vistisen fra foreningen Elbilby, Anker Hedegaard fra Aura Energi og Alex Gren fra Boligforeningen Lillebælt, hvorefter der vil være en fælles diskussion.

Samtidig vil der være ekspertdeltagelse fra Vibeke Nørby, der kan fortælle om samkørselsprojektet "Kør Med", Tina Karstensen, der kan fortælle om kollektiv trafik, og Anders Drostrup, der kan svare på spørgsmål om mulige p-pladser og el-kapacitet.

- Det (mødet, red.) er en god mulighed for afprøve det her med, hvad en elbil er. Mange har ikke fået det prøvet, og det er en indgangsvinkel til det, forklarer Morten Westergaard.

Annonce

Flere har henvendt sig

Han fortæller, at der siden Elsebeth Poulsens opråb også er kommet en henvendelse fra en borger, der foreslår en delebilordning for handicapbiler.

- Det er sjovt, som folk så tænker videre i, om man kunne lave nogle nye muligheder. Det vil være et meget sympatisk tiltag, og selvfølgelig skal vi prøve at samle op på det som kommune, siger Morten Westergaard og tilføjer, at mødet vil komme omkring de ønsker til forskellige delbil- og samkørselsordninger, som deltagerne måtte have.

- Nogle har behov for samkørsel og nogle for handicaptransport, og det er aktuelt og tidssvarende, at vi hjælper hinanden - og kommunen har en rolle i det, lyder det.

Alle interesserede er velkomne til borgermødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce