Annonce
Assens

Else Marie er kendt for sine minigrise Arne og Gerda: Corona sender hende over i en helt anden branche

Nåh, hvor er de minigrise søde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Else Marie Kristensen fra Magtenbølle er kendt vidt og bredt for sine minigrise, men hun har haft så få bookinger under coronakrisen, at hun har sadlet om.

Magtenbølle: Hun har i syv år turneret rundt i det meste af landet med sine canadisk/svenske minigrise Arne, Gerda, Torben og Rynke, som har givet både unge og ældre en på opleveren.

Else Marie Kristensen fra Magtenbølle har også tilbudt zoneterapi og læst hænder til diverse polterabend- og firma-arrangementer samt fødselsdage.

Men de udfarende opgaver har der været få af under det seneste år med coronasmitte i landet. Så i efteråret besluttede hun sig for at ændre sit liv radikalt, og det betyder, at hun i disse uger sidder på skolebænken.

- Jeg er begyndt at uddanne mig til social- og sundhedshjælper, hvor jeg får voksenløn, fortæller Else Marie Kristensen, der blandt andet også er kendt som personen, der gennem flere år har stået bag Æblefestivalen, der er blevet afviklet i hele Assens Kommune.

Annonce

Sådan er det jo

I efteråret trak hun i hjemmeplejeuniformen i Vissenbjerg i fire måneder for at prøve det af, inden hun tog springet og meldte sig på en uddannelse.

- Det har ikke været så nemt, faktisk. Jeg var godt tilfreds med det, jeg lavede, så derfor var det rigtig ærgerligt, men sådan er det jo, bemærker Else Marie Kristensen.

Nu har hun skrevet kontrakt med Assens Kommune, og selv om det kan virke som noget af et spring at gå fra at være selvstændig 24/7, så er den 57-årige - snart 58-årige - ildsjæl egentlig godt tilfreds.

Else Marie Kristensen med en af sine mini-grise. Hun har fortsat 15 stykker, men er nødt blevet nødt til at uddanne sig til en anden branche. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Ved du hvad? Jeg har fået interessen for ældreområdet gennem grisene, hvor jeg er kommet på plejecentre, hvor jeg kunne se, hvad et besøg af grisene kunne gøre ved de demente, forklarer Else Marie Kristensen.

Annonce

Fast løn, ja tak

Det har også sine fordele at blive fast lønmodtager fremfor selvstændig med en svingende indkomst.

- Jeg har ikke prøvet i mange år, at der kommer penge ind på min konto fast hver måned. Det er simpelthen fantastisk, og det er spændende at lære nyt og møde nye mennesker, siger Else Marie Kristensen, der har en uddannelse som pædagog i bagagen, hun trækker på.


Jeg har ikke prøvet i mange år, at der kommer penge ind på min konto fast hver måned

Else Marie Kristensen


I forbindelse med Æblefestivalen har iværksætteren samlet penge ind til  rickshawcykler til plejehjem i kommunen under overskriften "Cykel dig til æblekinder". Det drømmer hun om på sigt at kunne udbygge i forbindelse med sin nye karriere i ældreplejen.

Og minigrisene?

Dem fodrer hun fortsat 15 stykker af hjemme i Magtenbølle, hvor hun fortsætter med andre sysler som at producere honning og mjød med manden Klaus Ankerstjerne Eriksen, der til dagligt arbejder som maskinoperatør i Langeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce