Annonce
Kerteminde

Else Møller om havnemodstand: Jeg er træt af "mandagstrænere"

Det meste af byrådet står bag havnemasterplanen, og som det fremgår af billedet, er de meget glade for den. Arkivfoto: Helle Nordström
- Igennem to årtier har vi haft utallige debatter om havnen, og der har været rig mulighed for at deltage. Nu synes jeg, at vi i fællesskab skal glæde os over den gode havneplan, vi har fået, siger Else Møller (Kons.) - Modstand nu virker bare nedbrydende.

Kerteminde: - Jeg ser lyst på Kertemindes fremtid. Jeg er meget mere fortrøstningsfuld nu, end jeg var før valget. For Kerteminde bys fremtid vil i høj grad blive præget af den havneplan, vi netop har taget første skridt til at realisere, og det er en god plan.

Sådan siger konservatives Else Møller, der ærgrer sig inderligt over, at nogle - med en tidligere borgmester i spidsen - nu protesterer imod den havneplan, hun har så stor tro på.

- Jeg respekterer ethvert initiativ som ønsker at bidrage til den proces, som er sat i gang. Men den nyligt etablerede gruppe mod havneplanen er efter min opfattelse for sent ude, siger hun.

- Der har været rig lejlighed til at deltage i udviklingen, og den mulighed har rigtigt mange benyttet sig af - tak til jer. De mange konstruktive input, I er kommet med, afspejler sig helt klart i den plan, som vi nu skal realisere.

Annonce
Else Møller (Kons) ærgrer sig over dem, hun kalder "Mandagstrænere", der kommer med deres gode ideer, når det hele er forbi. Arkivfoto: Helle Nordström

Et kompromis, alle kan være stolte af

Else Møller peger på, at havnens fremtid igennem de seneste to årtier har været samtaleemne i utallige debatter.: Skal siloerne rives ned eller bevares? Er der erhvervsrelaterede muligheder for at udnytte arealerne? Skal der være boliger eller liberalt erhverv? Hvordan kan vi sikre Kertemindernes livsnerve med fortsat adgang til "havnen rundt".

- Noget af det første, jeg gik i gang med som borgmester tilbage i 2002, var at få udarbejdet en havneplanmasterplan. Så kom "Lyset over Kerteminde" i 2004. Endnu en havneplan blev vedtaget med et snævert flertal i 2017. Vi i den konservative gruppe sagde før, under og efter valget, at den havneplan skulle ikke realiseres. Vi sagde også, at en ny havneplan kunne være klar godt et år efter valget, minder hun om.

- Valgresultatet pegede på en tilslutning til en fornyet behandling af havneplanen. Vi ser i hvert fald den store opbakning, vi fik, som et tegn på, at borgerne ville noget andet. Og nu halvandet år efter valget har et flertal på fire-femtedele af byrådets medlemmer fundet frem til et fremtidssikret og bæredygtigt kompromis..

Else Møller understreger, at alle i byrådet gik til opgaven med et oprigtigt ønske om at skabe et fundament, der værner om Kertemindes DNA. Et fundament, der tager hensyn til kulturarven og de mange lokale ønsker.

Ikke gavnligt for noget som helst

- Den proces, der førte til den nuværende havneplan, er en af de bedste, jeg har oplevet i mine mange år i politik. Alle gik konstruktivt til opgaven, indstillet på at nå et godt resultat, og det første til et kompromis, vi alle kan være stolte af. Derfor har vi kunnet sikre den frie færdsel havnen rundt, fri adgang til det grønne fællesareal, plads til forskellighed, samt bevaret muligheden for events og andre aktiviteter på de offentlige arealer, understreger hun.

- Vi har desuden sikret en nyfortolkning af det gamle fiskermiljø, samt fremtidssikret ved at lade byggemodningen indeholde den nødvendige højvandssikring. Og netop fordi, vi har opnået så mange gode resultater i havneplanen, så bliver man træt af "Mandagstrænere". Alle har haft rig mulighed for at blive hørt. At komme efter, at arbejdet er gjort og beslutningen er truffet, virker nedbrydende, og er ikke gavnligt for noget som helst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce