Annonce
Odense

Elmelund Skov vokser og vokser

Jakob Harrekilde betragter det nye stykke jord, der snart skal være en del af Elmelund Skov. Indtil videre er der bare græs. I baggrundfen ses den gård, der tidligere ejede jorden. Foto: Philip Nordentoft.

Med en ny udvidelse af skoven kommer Elmelund Skov til at dække et område på mere end 350 hektarer.

Seks og en halv hektarer. Så meget vokser Elmelund Skov vest for Odense nu, efter at Vandcenter Syd, Naturstyrelsen og Odense Kommune har købt jord af en lokal lodsejer i området.

Det nye stykke jord ligger i dag hen som græseng, men snart skal det være en del af den allerede enorme nye skov.

- Vi er meget glade for, at vi har kunnet købe det her stykke til skoven, da det ligger med skoven rundt om sig til tre af siderne, fortæller skovrider Jakob Harrekilde fra Naturstyrelsen på Fyn.

Skovens placering er langt fra tilfældig. Den ligger oven på store reservoirer af grundvand. En tredjedel af Odenses drikkevand kommer fra undergrunden ved Elmelund Skov.

- Her har været fredet i snart 20 år, og det er altså 20 år, hvor der ikke er blevet sprøjtet med nogle former for sprøjtemidler. Så selv om sådan noget er lang tid om at sive ned til grundvandet, er vandet herude af høj kvalitet, siger Jakob Harrekilde.

Annonce

Beplantes næste efterår

Det nyerhvervede område er i forhold til skovens størrelse ret småt, men det er alligevel værd at bemærke, for det er en del af en større plan. En plan der lyder på, at skoven skal udvides med yderligere 140 hektarer. Det sker i takt med, at landstykker bliver tilgængelige i området.

- Vi er nødt til at tage det lidt ad gangen, da det handler om, at de lodsejere, der har jorden herude, bliver interesserede i at sælge noget jord til os, fortæller Jakob Harrekilde.

Det nye område skal beplantes til efteråret 2019. Først skal det besluttes, hvad der skal plantes.

- Det er en skov med mange muligheder for aktiviteter, derfor vil vi gerne i dialog med nogle af de foreninger, der bruger skoven. På den måde kan vi i samarbejde finde ud af, hvordan skoven skal se ud, siger Jakob Harrekilde.

Skeptiske jægere

Det nyindkøbte stykke jord ligger ved den del af skoven, hvor Danmarks Jægerforbund afholder træning af jagthunde.

Over 150 arrangementer og flere end 3000 hunde besøger årligt stedet. Alligevel mødes udsigten til mere plads ikke med lutter begejstring af Niels Christian Johansen, hundekoordinator i Danmarks Jægerforbund:

- Det er selvfølgelig rart at få et større område, men stedet er jo så at sige købt med vores egne penge. Midlerne er taget fra den jagttegnsafgift, som medlemmer af Danmarks Jægerforbund betaler for at indløse jagttegn, fortæller han.

Pengene til skoven er kommet fra Vandcenter Syd, der betaler 65 procent, Odense Kommune, der betaler 10 procent og Naturstyrelsen, der betaler 25 procent. Det er fra de 25 procent, at pengene kommer fra jagttegnsafgiften.

- Jeg ser også det nye område som suppleringsjord. Det er noget der købes, fordi noget andet skal fjernes, når den vestfynske højhastighedsjernbane skal bygges, fortæller Niels Christian Johansen.

Mange andre foreninger bruger også skoven til aktiviteter, ligesom flere odenseanere har fået øjnene op for at tage på tur i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce