Annonce
Nyborg

Ellinge Forsamlingshus får den store tur

Erik Søgaard (th) er formand for forsamlingshuset i Ellinge og Anders Jespersen, formand for støtteforeningen, har noget at se til for tiden: Ny vært og masser af håndværkere. Her er de fotograferet i salen, der får meget mere dagslys takket være nye, større vinduer. Foto: Mogens Rasmussen.
Forsamlingshuset i Ellinge bliver brugt flittigt - men bygningen trænger til en stor omgang, og håndværkerne er allerede i gang.

Ellinge: Der er masser af gang i den i Ellinge Forsamlingshus med fællesspisninger, banko og private fester. Men det mere end 110 år gamle hus trænger til en gevaldig overhaling, og det er, hvad det får nu.

Håndværkerne er nemlig allerede gået i gang med det store projekt. Og det er ikke småpillerier, der venter huset: Der skal nyt tag, nye vinduer og muren på den ene langside skal udskiftes, inden den vælter helt.

Det fortæller Erik Søgaard, formand for forsamlingshuset og Anders Jespersen, formand for støtteforeningen på et lille pressemøde, der var indkaldt en dag, hvor der ellers ikke skete noget i huset.

- Det regnede ind, og vi håbede at kunne klare det med par nye tagplader, men vi bliver nødt til at lægge nyt tag op, siger Anders Jespersen.

Forsamlingshusets vest-side har i mange år været holdt oppe af tre store støtter, men da håndværkerne skulle forberede udskiftning af vinduerne, blev de opmærksomme på, at den gamle ydermur ikke kan klare den mere. Så den ene side af forsamlingshuset skal altså også udskiftes, og det bliver i øvrigt med nye sten, da det ikke kunne betale sig at genbruge de gamle.

Vinduerne bliver ikke bare skiftet - de bliver dobbelt så store, så der frem over vil vælde dejligt lys fra vest ind i den store sal.

Ud over de meget grundlæggende ting, skal forsamlingshuset også indvendig shines op hist og her. Ny belysning og nye radiatorer i salen, blandt andet.

- Vi skal også have malet, men det kan vi klare selv. Vi har normalt ikke problemer med at samle folk sammen til sådan en opgave, og i det hele taget laver vi så meget som muligt selv, siger Erik Søgaard.

Annonce
Ydernuren mod vest på Ellinge Forsamlingshus har været skæv længe, og nu skal den skiftes. Foto: Mogens Rasmussen.

Pengene i hus

Den samlede pris på projektet ventes at blive mere end 450.000 kroner plus moms - penge, der allerede ligger i kassen, så forsamlingshuset ikke behøver ud at låne for at gennemføre det store projekt.

Forsamlingshuset har modtaget små 100.000 kroner fra kommunen til projekterne.

Ellinge Forsamlingshus er et af de efterhånden få huse, der holder fast i at have en fast vært, der kan arrangere hele festen. Ovenikøbet ligger huset op til et stort grønt område med boldbane og legeplads, og huset melder da også om en del udlejning til folk uden for lokalområdet.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce