Annonce
Sport

Lars Eller lukker målfest i Washington-sejr i NHL

Jon Durr/Ritzau Scanpix
Tre danskere var i NHL-aktion natten til mandag, og Lars Eller gjorde sig bemærket både som helt og skurk.

Danske Lars Eller og Washington Capitals har gang i en stærk stime på isen.

Natten til mandag dansk tid vandt holdet 5-3 på udebane over Chicago Blackhawks, hvilket gav Capitals den tredje sejr i træk i NHL.

Dermed indtager holdet førstepladsen i Metropolitan Division i Eastern Conference - dog med flest kampe af de otte hold i rækken.

Eller nåede i løbet af opgøret både at optræde i en helte- og skurkerolle.

Således lå kampen på vippen, da Eller ved stillingen 3-2 til Washington gav pucken væk, hvorefter Chicago fik udlignet til 3-3.

Men senere fik Eller rådet bod på sin fejl.

Det var nemlig den 30-årige dansker, der scorede det sidste mål til 5-3 for sit hold 50 sekunder før tid i et tomt net.

Desuden blev Eller noteret for en assist ved Washingtons vigtige føringsmål til 4-3.

Også Patrick Russell og Nikolaj Ehlers var i aktion i et møde mellem to danskerhold, da Edmonton Oilers og Winnipeg Jets tørnede sammen.

Her vandt Ehlers og Winnipeg Jets over Edmonton Oilers og Russell på straffeslag, efter at både den ordinære spilletid samt overtiden ikke bød på mål.

Edmonton brændte holdets første to forsøg på straffeslag, og her endte den canadiske ishockeystjerne Connor McDavid som den ene af synderne.

Derimod scorede hjemmeholdet på sine første to forsøg. Ehlers' finske holdkammerat Patrik Laine satte det afgørende mål i nettet.

Ingen af de to danskere gjorde sig bemærket med hverken assister eller mål.

Russell fik knap 11 minutter på isen, mens Ehlers fik godt og vel 17 minutter.

/ritzau/

Annonce
Se stillingen i NHL på ligaens hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce