Annonce
Odense

Ellegaard: Ikke racist - realist

Michael Ellegaard har travlt med at drive partiet Frit Danmark, som han også er spidskandidat for, men der bliver også tid til at nyde kolonihavehuset sammen med papegøjen Holger.

KAMP: Michael Ellegaard kæmper for at standse indvandringen til Danmark. Nu har han sit eget parti

ODENSE: Papegøjen hedder Holger.

- Det er efter Holger Danske, forklarer 39-årige Michael Ellegaard, der efter et turbulent opgør nu er ene mand på listen "Frit Danmark - Stop Indvandringen".

Partiets hjemmeside, som han også bestyrer, prydes også af et billede af Holger Danske og citatet "Gå til modstand alle danske, alle mand som een og gør Danmark frit"

- Nogen skal jo sige stop, og når de etablerede partier alle er blevet så politisk korrekte, at de har givet sig selv mundkurv på, så må sådan nogle som mig jo sige sandheden, siger Michael Ellegaard, der dog langt fra bryder sig om betegnelsen "racist".

- Jeg er ikke racist. Jeg er realist. Jeg læner mig ikke op ad teorier om racer, jeg kan blot se, hvad Danmark er ved at udvikle sig til, fordi vi har sagt ja til alt for mange udlændinge, siger Michael Ellegaard og understreger, at han ikke har noget imod udlændinge, der forsørger sig selv.

Til gengæld ønsker han, at alle de, der modtager offentlig forsørgelse eller hjælp, skal sendes ud af Danmark.

- For Danmark kan jo ikke være socialkontor for hele verden, siger Michael Elle-gaard.

Ulykke på motorcykel

Han har selv en baggrund som handelsuddannet og tidligere forretningsfører i et køkkenfirma. Siden han kom til skade i en motorcykelulykke for tre år siden, har han dog levet af offentlig forsørgelse og er nu førtidspensionist.

- Den ulykke ødelagde meget for mig, men jeg gør så meget, jeg kan nu, siger Michael Ellegaard.

Han er ugift og bor alene, men har en søn på 16 år fra et tidligere forhold.

Nogen at snakke med i hverdagen mangler han dog ikke, for papegøjen Holger, der i øvrigt er en venezuelansk orangevinget ama- zonpapegøje besidder efterhånden et ganske omfat- tende ordforråd.

- Det er et pragtfuldt dyr. Og nogle gange er det næsten, som om han tænker som et menneske, siger Michael Ellegaard.

Han bruger det meste af sin tid på at drive partiet, som han selv har stiftet og også er landsformand for. Tidligere har han stillet op på andre stærkt indvandrerkritiske lister, blandt andet Fælleslisten mod Indvandringen og Nationalpartiet Danmark. Dog uden nogensinde at blive valgt.

- Jeg stillede op første gang i 1993, fordi jeg allerede dengang kunne se, at det var ved at køre at sporet i Danmark, på grund af de mange udlændinge, der kom hertil. Og det er jo et faktum, at vi stadig i dag, tager imod alt for mange, siger Michael Ellegaard.

Annonce

Knive i Konges Have

Han har hverken venner eller bekendte blandt udlændinge.

- Men jeg har da mødt et par kultur-berigere en aften for nogle år siden, da jeg gik gennem Kongens Have. De truede mig med knive og ville have mine penge. Jeg trak min lommekniv for at forsvare mig, og uheldigvis kom jeg til at ramme en af dem i hovedet med min lille kniv, fortæller Michael Ellegaard.

Han sad varetægtsfængslet i 14 dage efter episoden.

- Men så blev anklageren klar over, at der var tale om nødværge, og jeg blev løsladt og fik udbetalt erstatning, fortæller Michael Ellegaard, der dog også flere gange er dømt for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce