Annonce
Odense

Elløbehjul vinder frem: Nu 900 styk til leje i Odense

Vois løbehjul er de røde, Tiers er de mintgrønne. Voi har siden introduktionen 1. juli øget antallet af løbehjul i Odense fra 250 til næsten 500. Foto: Nils Svalebøg

Odenseanernes store lyst til at køre på elektriske løbehjul har haft direkte afsmittende effekt på antallet af løbehjul i gaderne.

Svenske Voi, der 1. juli som første selskab satte 250 løbehjul til udlejning på gaden, har siden og i al ubemærkethed øget antallet til næsten 500, som er det maksimale antal, selskabet har fået tilladelse til af Odense Kommune.

Det oplyser Vois kommunikationschef Kristina Nilsson fra hovedkontoret i Stockholm.

- Vi er nu næsten oppe på det antal, vi har tilladelse til, siger hun.

Skyldes det øgede antal, at der er mange brugere?

- Ja, det er klart. Vi kigger på hvor mange ture hvert løbehjul kører, lyder det fra Kristina Nilsson.

Ud over Voi har indtil videre et andet selskab, Tier fra Tyskland, fået tilladelse til at opsætte elløbehjul i Odense. Også Tier har fået tilladelse til 500 styk. Ifølge det senest oplyste har selskabet valgt at sætte cirka 400 på gaden indtil videre.

Yderligere tre selskaber har henvendt sig til Odense Kommune og forespurgt til muligheden for at få tilladelse. Men det har indtil videre ikke ført til mere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce