Annonce
Læserbrev

Elløbehjul. Vi mangler en politisk drøftelse

Annonce

Synspunkt: Stiftens glansbilleder 14. september af Voi og Tiers el-løbehjul, der står pænt på rad og række, er ikke det syn, vi møder i byen. De står eller ligger og flyder alle mulige steder. Og det går ikke.

Artiklen diskuterer, hvilken indflydelse el-løbehjulene har på den øvrige trafik. Den kollektive trafik kan ikke mærke, at el-løbehjulene er kommet til byen. Når man ser, hvem der kører på el-løbehjul, er det ikke en typisk bilejer, men børn og unge mennesker. De ville i stedet have gået eller cyklet.

Det er simpelthen ønsketænkning og urealistisk, at bilister vil droppe bilen og vælge at leje et el-løbehjul. Det er ærgerligt, at vi støtter en transportform uden fysisk aktivitet, når vi ved, hvor godt vi har af motion og fysisk aktivitet. Det får vi ved at gå og cykle.

El-løbehjulene er kommet for at blive. Men de blev indført overnight i Odense i en sommerferie uden en lokal debat og politisk beslutning om, hvor de må køre, og hvordan de i øvrigt skal opføre sig i byen. Så de skal køre på cykelstien, selvfølgelig. For dér placerer vi alle nye trafikformer: El-skateboards, to- og firehjulede el-scootere, speed pedelecs (el-cykler kører op til 45 km/t), hoverboards (el-rulleskøjter) og el-løbehjul.

Cykelstierne er blevet trafikkens skraldespand. El-løbehjulene og de øvrige nye eldrevne transportformer burde også have lov til at køre på vejbanen i den indre by, hvis der er plads. Det er der uden for myldretiden. Det kunne lade sig gøre, hvis vi generelt sænkede hastigheden til 40 km/t i den inderste del af byen. Det er i øvrigt også den hastighed, der er mest fornuftig at køre med der.

Det kræver sikkert lovændringer, og politiet er nok heller ikke glade. Men vi skal i gang med at finde nye løsninger nu. For el-løbehjulet er nok ikke den sidste opfindelse. Det næste bliver måske leje af overdækkede el-scootere, som vil være attraktive i de kolde måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce