Annonce
Nordfyn

Elizabeth vil hjælpe med de svære regler

Computer og telefon er de vigtigste arbejdsredskaber, når Elizabeth Hjorth Widenborg passer sit fritidsfirma Syg til job. Foto: Betty Rasmussen

Pædagog og socialrådgiver Elizabeth Hjorth Widenborg har lavet firmaet Syg til job, hvor hun tilbyder hjælp til både private og firmaer.

Annonce

Ringe: Når man som borger sidder over for en sagsbehandler i Jobcenteret eller en socialrådgiver på et kommunalt kontor, kan det være svært helt at forstå, hvad der bliver sagt af personen på den anden side af skrivebordet.

For når man sidder der, måske som ledig eller på vej til at miste jobbet på grund af sygdom, er man i forvejen sårbar og har følelserne uden på tøjet. En situation hvor det kan være svært at få mening i paragraffer og regler, og så ligger følelsen af utryghed og usikkerhed lige for.

I sådan en situation kan det hjælpe at have en anden med til mødet, en person der ikke er personligt involveret og kan fungere som mellemmand, der kan forklare de mange informationer.

Sådan en mellemmand vil Elizabeth Hjorth Widenborg gerne være.

Hun er uddannet socialpædagog og senere socialrådgiver og har blandt andet arbejdet med sygedagpengesager i et jobcenter og som socialrådgiver i flere syddanske kommuner.

- Jeg vil gerne hjælpe. Jeg forstår sproget og ved, hvad sagsbehandlerne tænker, når de siger det, de siger, forklarer Elizabeth Hjorth Widenborg.

- Jeg vil gerne hjælpe. Jeg forstår sproget og ved, hvad sagsbehandlerne tænker, når de siger det, de siger.

Elizabeth Hjorth Widenborg, indehaver af firmaet Syg til job.
Annonce

Syg til job

Hun har derfor stiftet sit eget firma Syg til job, som hun håber, hun med tiden kan komme til at leve af. Foreløbig beholder hun dog sit faste job og hjælper kunder i fritiden fra hjemmet i Ringe.

Syg til job henvender sig både til private og til firmaer.

Firmaer tilbyder hun en abonnementsordning som den, mange kender fra faste aftaler med en fysioterapeut eller en anden behandler.

- Så kan jeg for eksempel hjælpe firmaet med alle de regler, der er, når en medarbejder bliver syg, og dermed kan jeg måske være med til at fastholde medarbejderen i jobbet.

Til private er hendes tilbud blandt andet at læse sagen igennem, gå med til møder og hjælpe med at formulere en indsigelse eller klage, hvis sagen ender dér.

Hun er godt klar over, at det er en hjælp, som mange i forvejen vil kunne hente i deres fagforening.

- Men de billige fagforeninger tager ikke med medlemmerne til møder, siger Elizabeth Hjorth Widenborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce