Annonce
Odense

Eliteidræt i fokus: Ny hjemmeside samler skoletilbud til sportstalenter

Tornbjerg Gymnasium er én af flere ungdomsuddannelser, som har særlige tilbud til unge, der dyrker deres sportsgren på topplan. Foto: Tornbjerg Gymnasium
Unge idrætstalenter og deres forældre får nu bedre muligheder for at skabe sig et overblik over uddannelser i Odense, der er særligt rettet mod dem. Det sker på en helt ny hjemmeside.
Annonce

Odense: Eliteidrætten i Odense får nu en ny hjemmeside, hvor unge og deres forældre lettere kan finde de mest relevante informationer om uddannelser og talentudvikling.

Hidtil har det været op til familierne selv at danne sig et overblik over byens tilbud, men det ændrer Odense Kommune nu på med hjemmesiden www.odensetalentudvikling.dk.

Den helt nye platform skaber nemlig sammenhæng i talentudviklingen i Odense og giver overblik over, hvilke muligheder der findes - uanset om det drejer sig om folkeskoler, ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser.


Det er vigtigt for vores talentudvikling i Odense, at vi har et sammenhængende miljø inden for elitesport, og det arbejder vi konstant på at udvikle - blandt andet med tiltag som dette.

Rune Bille, chef for Fritid og Folkeoplysning


- Elitesporten er vigtig for Odense. Derfor er det vigtigt at gøre det nemmere for de unge mennesker, som ønsker at gå elitevejen inden for deres sportsgren. Det kan vi blandt andet gøre ved at styrke overblikket og hjælpe vores idrætstalenter med at træffe deres valg på det bedste grundlag, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Annonce

Afgørende valg

Mange unge står i øjeblikket over for at skulle vælge ungdomsuddannelse og her tilbyder en række skoler forskellige ordninger, der er særligt rettet mod sportstalenter.

Hjemmesiden skal skabe overblik over, hvilke særlige muligheder som idrætstalenter har i Odense Kommune. Screenshot af hjemmeside

Det fortæller Rune Bille, der er chef for Fritid og Folkeoplysning.

- Mange unge talenter skal i disse dage tage stilling til, hvilken ungdomsuddannelse de vil tage efter folkeskolen, og på den nye hjemmeside kan man også se, hvornår de forskellige skoler holder virtuelle informationsaftener. Det er vigtigt for vores talentudvikling i Odense, at vi har et sammenhængende miljø inden for elitesport, og det arbejder vi konstant på at udvikle - blandt andet med tiltag som dette.

Den nye hjemmeside er blevet etableret i forlængelse af et lokalt samarbejde om eliteidræt og talentudvikling i Odense, der omfatter klubber og talentudviklingsmiljøer, skoler og uddannelsesinstitutioner, særlige boligtilbud, Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), specialforbund med aktiviteter i Odense, Team Danmark og Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce