Annonce
Indland

Elisabet Svane: Fyn er den landsdel, der trænger

Politisk redaktør slår fast, at Fyn de senere år i nogen grad er blevet forbigået at regeringen. Det kan være en af forklaringerne på, at regeringen nu ser med milde øjne mod Fyn. Arkivfoto: Elisabet Svane

Regeringen har de seneste dage delt milde gaver ud over Fyn. Vi spørger politisk redaktør Elisabet Svane om, hvorfor det er sket.

- Regeringen foreslår, at broafgiften over Storebælt sænkes. Hvorfor gør den det nu?

- For det første er det, fordi der skal laves et stort skatteudspil og forhandles finanslov. Derudover så er det jo en af Liberal Alliances mærkesager, hvilket det i højere grad er blevet nu som følge af, at partiet har mistet topskatten.

- Venstre har gerne villet sænke afgiften før, men har alligevel været lidt mere tøvende. Blandt andet, som Fyens Stiftstidendes brokampagne har fokuseret på, fordi broen har været med til at finansiere andre projekter i landet.

- Apropos Fyens Stiftstidendes kampagne, "Broafgift nej tak". Hvilken effekt har den haft i betragtning af regeringens forslag?

- Den har helt sikkert været med til at sætte fokus på, at broen er blevet brugt som en malkebro, og at politikerne ikke har været blinde for, at man har haft et økonomisk håndtag derude i Storebælt, som man kunne tage og dreje på, hvis det blev nødvendigt.

- Hvordan ser du muligheden for, at regeringen finder flertal for at sænke broafgiften?

- Det kommer an på hele pakken og regeringens udspil. Isoleret set vil jeg ikke mene, at Dansk Folkeparti skulle have noget imod, at brotaksten bliver billigere. Men det er ikke Dansk Folkepartis topprioritet og derfor ikke noget, partiet vil give noget for, så at sige, i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Men isoleret set tror jeg ikke, Dansk Folkeparti vil protestere.

- Først foreslog regeringen at inddrage nødsporet på Fynske Motorvej, og nu vil den også sænke broafgiften. Hvorfor fylder Fyn så meget på regeringens radar netop nu?

- Der har været nogle finanslove de senere år, hvor man blandt andet på trafikområdet har set forbi Fyn. Og Fyn fik heller ikke specielt meget ud af udflytningen af statslige arbejdspladser. Derfor er det klart, at de fynske politikere har prøvet at presse på, samtidig med at Fyn ligesom er den landsdel, der trænger. Men nu er det jo blot forslag, der er på bordet, som altså først skal forhandles, inden man kan sige, at Fyn tilgodeses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Livsstil For abonnenter

Gør det selv-manden Kjeld Bjerre: Roberta er klar til at komme på græs

Annonce