Annonce
Sport

Eli Manning går på pension efter 16 år hos New York Giants

Brad Penner/Ritzau Scanpix
Quarterbacken vil fredag meddele, at han stopper. Fra 2004 til 2017 spillede Manning 210 NFL-kampe i træk.

Den dobbelte Super Bowl-vinder Eli Manning stopper karrieren efter 16 år som New York Giants' quarterback.

Den legendariske quarterback vil fredag holde et pressemøde, hvor han vil annoncere sin beslutning.

Det meddeler NFL-klubben på sin hjemmeside onsdag.

- I 16 sæsoner definerede Eli Manning, hvad det vil sige at være en New York Giant (en New York Giants-spiller, red.) både på og uden for banen, udtaler Giants-ejer John Mara i en meddelelse.

- Eli er en af de bedste spillere i vores klubs historie.

- Det betød noget for Eli at være Giants' quarterback, og det betød endnu mere for os, udtaler John Mara.

Manning har været en stor profil i New York-klubben, der har vundet to Super Bowl-titler under Mannings ledelse. I begge Super Bowl-sejre blev Manning efterfølgende kåret til kampens mest værdifulde spiller, MVP.

Giants vandt begge trofæer efter snævre sejre over New England Patriots.

Eli Manning blev valgt af San Diego Chargers som den første spiller i NFL-draften i 2004. I samme ombæring blev han dog byttet til New York Giants, hvor han har spillet hele sin karriere.

Fra den 21. november 2004 til den 23. november 2017 var Eli Manning New York Giants' startende quarterback i den regulære NFL-sæson i 210 kampe i træk.

Med sit karrierestop følger Eli Manning i fodsporene af sin mindst lige så berømte storebror, Peyton Manning, der stoppede karrieren i 2016.

Nyheden om Eli Manning kommer næppe som den store overraskelse for NFL-fans, eftersom den 39-årige quarterback i sidste sæson blev degraderet til fordel for den unge Daniel Jones, som forinden var blevet valgt i første runde af NFL-draften.

Ifølge New York Post sagde Manning i slutningen af sidste sæson, at han ikke ville vende tilbage til Giants som "en backup".

/ritzau/

Annonce
Meddelelse fra New York Giants om Mannings karrierestop
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce