Annonce
Livsstil

Elgiganten fik Black Friday til Danmark

Elgiganten er en af de helt store spillere på Black Friday, og sidste år var der over en million besøg på Elgigantens hjemmeside på Black Friday. Arkivfoto

Black Friday er Elgigantens absolut største handelsdag, og faktisk var det elektronikkæden selv, der hentede det amerikanske fænomen til Danmark.

Flere end 200.000 handlende lagde sidste år vejen forbi Elgigantens butikker på Black Friday, og på Elgiganten.dk var der over en million besøg i løbet af Black Friday-døgnet.

Black Friday er derfor uden sammenligning Elgigantens største handelsdag. Og fænomenet indkapsler, ifølge kommunikationschef Frederik Danvig, Elgigantens mission om at tilbyde gode produkter til billige priser.

Faktisk var det Elgiganten selv, der var med til at indføre Black Friday i Danmark.

- Det er fem-sels år siden, vi dyppede tæerne og prøvede at hente det her, på det tidspunkt lidt mystiske, amerikanske fænomen til Danmark. Og vi var ret spændte på, om det overhovedet var noget danskerne ville have. Det er gået fra at være ukendt til at være Danmarks absolut største shoppedag, fortæller Frederik Danvig.

Lige som mange andre danske virksomheder konkurrerer Elgiganten med udenlandske hjemmesider, og derfor er det ifølge kommunikationschefen en nødvendighed at følge med udviklingen.

- Hvis vi ikke er med på de her trends, handler kunderne bare et andet sted. Så for os handler det om at være på forkant, siger Frederik Danvig.

Annonce

Fire Playstations i sekundet

Over 200.000 danskere besøgte Elgigantens butikker rundt om i landet på Black Friday i 2017.Det var besøgsrekord, og det er mere end en femdobling i besøgstallet i forhold til en almindelig fredag.

På Elgiganten.dk blev der også slået rekorder, da 65.000 danskere på samme tid var inde at handle ved midnat natten til Black Friday, der tilbuddene trådte i kraft.

På en normal dag er der lidt over 1000 samtidige besøgende på hjemmesiden, så der er altså tale om en 65 gange så mange på Black Friday.

Elgiganten.dk solgte fire Playstations i sekundet i minutterne efter midnat natten til Black Friday.

I løbet af hele Black Friday var der over en million besøgende på Elgigantens hjemmeside.

Ingen slåskampe

Selvom der er langt flere kunder i butikkerne på Black Friday end på almindelige dage, betyder det ikke, at kæden skovler ekstraordinært mange penge ind den dag. Det er priserne på en del af produkterne simpelthen for lave til, og det er heller ikke meningen med Black Friday.

- Det er ikke en dag, der på den måde er indbringende, men til gengæld giver vi vores kunder nogle gode tilbud og gode oplevelser, siger Frederik Danvig.

Og det er ikke kun kunderne, der ser frem til Black Friday, det gør de ansatte også.

- Mange af medarbejderne ser frem til det, som var det en VM-finale i fodbold. Det er en megahektisk, men hamrende sjov dag.

Da tilbuddene trådte i kraft ved midnat natten til Black Friday sidste år, var der 65.000 samtidige besøgende på Elgiganten.dk. Til sammenligning er der på en normal dag 1000 inde og handle samtidig.

- Vi starter hele "showet" på Elgiganten.dk klokken 24 og åbner butikkerne klokken 7 i stedet for 10. Vi forventer, at der kommer så mange kunder, at vi gerne vil sprede dem lidt ud over hele dagen, siger Frederik Danvig og tilføjer, at selvom der er kamp om de bedste tilbud, plejer kunderne at opføre sig eksemplarisk. I USA er der set eksempler på, at Black Friday har udviklet sig til slåskampe.

- Men det har vi heldigvis til gode at se i Elgiganten. Danskerne er et roligt og gemytligt folkefærd, så der er god stemning, siger kommunikationschefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce