Annonce
Assens

Elfirma har plads til alle

Firmaet JT El Pro i Glamsbjerg tror på, at man kan få noget godt ud af alle mennesker.

Glamsbjerg: Det er aldrig for sent at lære noget. Den påstand kan Nicolaj Urban Pedersen skrive under på.

Han blev i sidste uge udlært som elektriker hos firmaet JT EL Pro i Glamsbjerg, men 21-årige Nicolaj Urban Pedersens forløb som elev har ikke været uden et par bump på vejen til svendebrevet.

Afslutningen har til gengæld været fornem. Nicolaj Urban Pedersen scorede topkarakteren 12 i både den skriftlige og mundtlige eksamen til sin svendeprøve, der fandt sted i oktober sidste år. Derfor ejer Nikolaj Urban Pedersen idag en æske med en flot sølvmedalje i som bevis på den højeste udmærkelse inden for faget.

- Jeg begyndte min læretid hos et andet lokalt elfirma, men vi endte desværre med at gå lidt skævt af hinanden, og så blev vi enige om at ophæve kontrakten før tid. Det gik lidt ud over mit selvværd, men firmaet var flink til at hjælpe mig videre til at få en læreplads et andet sted, fortæller Nikolaj Urban Pedersen, der bor i Haastrup.

Og da indehaver Tue Braas fra JT El Pro stod og manglede en medarbejder, fortsatte han sin læretid her.

- Jeg har altid taget mange lærlinge, og jeg giver også gerne plads til medarbejdere med løntilskud og andet. Og det har været dejligt at være med til at bygge Nikolaj op igen, siger Tue Braas, der startede sin virksomhed for 15 år siden sammen med sin makker Jacob Rasmussen i lokaler i Bukkerup. Deraf navnet JT.

Nikolaj Urban Pedersen er faldet godt til hos JT EL Pro, og han er nu en fast del af medarbejderstaben på 10 personer.

Annonce

Koffi er gået i voksenlære

JT El Pro har i øjeblikket to voksenlærlinge, Thomas og Koffi.

Koffi er 44 år og født og opvokset i vestafrikanske Togo. Her mødte han sin kone Esther-Lene Povlsen, der arbejdede som missionær i landet. Parret blev gift i 2007, og fem år senere rejste de til Danmark og bosatte sig i Odense.

Koffi arbejde som fliselægger i Togo, men han har altid gerne viollet være elektriker.

- Men i Togo skal man selv betale for uddannelsen som elektriker, og det havde jeg ikke råd til, fortæller Koffi.

Hans ønske om at få lov at arbejde som elektriker gik i opfyldelse i april sidste år, da han fik en voksenlæreplads hos JT EL Pro.

Koffi taler fint dansk, men han kan stadig have lidt udfordringer med nogle af de tekniske udtryk, der bruges i elbranchen. Og modsat flygtninge med ophold i Danmark kan Koffi ikke opnå nogen former for særlige tilskud til sin elektrikeruddannelse, der tager fire år.

- Uddannelsen som elektriker ligger nok i top 3 i sværhedsgrad, så det er flot, at Koffi er gået i gang med den, siger John Kromann, der er virksomhedskonsulent på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce