Annonce
Nordfyn

Elevtallet stiger i de kommunale skoler: Flere elever begynder i 0.klasse

Der kommer til at gå syv elever i 0. klasse på Kystskolen Afdeling Løkkemark efter sommerferien. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Kommunens folkeskoler får flere børn i 0.klasse i det kommende skoleår. Stigningen tages som udtryk for, at flere forældre vælger det kommunale skolesystem frem for det private.

Nordfyn: 272 elever begynder, som billedet tegner sig nu, i 0.klasse de nordfynske kommuneskoler efter sommerferien, og det er en stigning på 26 elever i forhold til indeværende skoleår.

Administrationen i Nordfyns Kommune vurderer, at en stor del af stigningen skyldes, at færre forældre vælger at sende deres børn på fri- og privatskoler. En udlægning, som Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungeudvalget, deler.

- Jeg er glad for, at vi har frit skolevalg, men jeg glæder mig samtidig også over, at flere ser ud til at vælge den kommunale skole, siger Anja Lund med henvisning til, at stigningen understøtter den politiske målsætning er at bevare den nuværende skolestruktur på Nordfyn.

Med udsigt til syv elever i 0.klasse blive Kystskolen Afdeling Løkkemark skolen med færrest elever, og dermed bliver det også oplagt, at man der i et vist omfang vil benytte sig af såkaldt samlæsning med andre klasser. Eller sagt mere mundret: At man vil lægge nogle fag sammen. Samme model, der blev politisk vedtaget sidste år, vil også blive benyttet på andre skoler.

Annonce

Elevfordelingen

Sådan fordeler eleverne sig til 0. klasse i det kommende skoleår:

Bogense Skole 37.

Kongslund 11.

Særslev 15.

Hårslev 11.

Morud 47.

Veflinge 12.

Søndersøskolen 52.

Krogsbølle 15.

Løkkemark 7.

Otterup 32.

Nordvest 22.

Skovløkke 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce