Annonce
Trekantområdet

Elevs mor testet positiv: Gymnasieklasse sendt hjem til mandag

Rektor på Fredericia Gymnasium, Poul Erik Madsen, reagerede resolut, da han torsdag formiddag fik besked om, at en elevs mor var testet positiv for coronavirus. Han sendte hele elevens klasse hjem med mundbind på og opfordrer dem til at lade sig teste.  Arkivfoto:Martin Ravn
Rektor på Fredericia Gymnasium sendte torsdag formiddag 25 elever hjem med mundbind på, da nær familie til en elev i klassen testede positiv for coronavirus.
Annonce

Fredericia: Omkring klokken 10 torsdag formiddag fik Poul Erik Madsen, rektor på Fredericia Gymnasium, besked om, at et nært familiemedlem til en af eleverne på gymnasiet var testet positiv for Covid19. En time senere var de 25 elever i den pågældende elevs klasse sendt hjem med mundbind på.

- Flere i elevens familie er blevet testet, og kun en er testet positiv, så vi valgte meget forebyggende at sende hele klassen hjem, og vi har opfordret dem til at lade sig teste, fortæller Poul Erik Madsen.

Derudover har elever og lærere, der har haft undervisning med den pågældende elev, fået tilbud om at fortsætte skolegangen hjemmefra de næste par dage. De er ligeledes blevet opfordret til at lade sig teste.

Mindre end to timer efter hjemsendelsen af klassen havde Poul Erik Madsen Styrelsen for Patientsikkerhed i røret. De havde ifølge rektoren ikke forventet hjemsendelse af hele klassen. Men Poul Erik Madsen synes ikke, han kunne have reageret anderledes.

- Det er vigtigt, at vi får signaleret klart og tydeligt, at det her skal tages alvorligt. Vi har lige taget imod 360 nye elever - og vi kommer allesammen tilbage fra en sommerferie, hvor det har været tydeligt, at vi alle har meget forskellig tilgang til coronavirus. Derfor reagerer vi kontant, siger Poul Erik Madsen.

Annonce

Virtuel undervisning i to dage

Enkelte lærere har valgt at tage imod tilbuddet om at fortsætte undervisningen hjemmefra. Selvom man kan få testresultaterne meget hurtigt, forventer rektoren ikke at se de hjemsendte før mandag.


Det er vigtigt, at vi får signaleret klart og tydeligt, at det her skal tages alvorligt. Vi har lige taget imod 360 nye elever - og vi kommer allesammen tilbage fra en sommerferie, hvor det har været tydeligt, at vi alle har meget forskellig tilgang til coronavirus. Derfor reagerer vi kontant.

Poul Erik Madsen, rektor Fredericia Gymnasium


Selvom rektoren valgte at sende en hel klasse hjem, er han opmærksom på ikke at gøre resten af skolens ansatte og elever samt deres forældre mere urolige, end der er grund til.

Hvordan tager de tilbageværende elever situationen?

- Generelt tror jeg, at de lige tænker "hov, nu rykker det tættere på", siger Poul Erik Madsen, der tilføjer:

- Vi lægger vægt på, at det er en meget forebyggende indsats. Vi er varsomme med ikke at skabe urolighed uden grund. Men det her er også med til lige at skærpe opmærksomheden hos os alle.

Rektoren forventer, at eleverne bliver testet og får resultater i løbet af i dag og i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce