Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elevrådsformand bekymret: Hvad skal der ske med elevrådet i ny skolestruktur?

Nikolaj Lind-Thomsen Hjerrild er elevrådsformand og går i 8. klasse på Carl Nielsen Skolen. Han har kontaktet redaktionen og vil gerne vide, om det nye skoleforslag ændrer på elevrådet. Kim Aas Christensen (S) forklarer, at eleverne ikke vil mærke den store forandring. Foto: Privat/Michael Bager
Hvis den nye skolestruktur vedtages, skal kommunens 10 skoler samles under fire skoledistrikter. Det betyder, at seks skoleledere skal afskediges, og det kan godt bekymre elevrådsformanden på Carl Nielsen Skolen. Han vil ikke miste den nære ledelse.

Faaborg-Midtfyn: Det omstridte skoleforslag om at sammenlægge kommunens 10 skoler i fire distrikter vækker undren og bekymring - og det er ikke kun hos forældre, skolefolk og flere politikere.

En elevrådsformand fra en af de berørte skoler vil nemlig gerne vide, hvordan forslaget påvirker elevrådet. Det er 14-årige Nikolaj Lind-Thomsen Hjerrild, der går i 8. klasse på Carl Nielsen Skolen. Han har kontaktet redaktionen med et spørgsmål.

"Jeg vil gerne vide, om der fortsat kommer til at være elevråd på de 10 skoler, eller om det ender med, at man slår elevrådene sammen, så der kun er fire elevråd," skriver han.

Annonce


Jeg har prøvet at følge med i debatten og tænker, at nogle af tingene i forslaget godt kan være problematiske. Som elevrådsformand kan man godt være bekymret for, om ledelsen kommer for langt væk. Det er dem, der træffer beslutningerne i sidste ende.

Nikolaj Lind-Thomsen Hjerrild


For ham er det vigtigt, at de enkelte elevråd bliver bibeholdt. Han forklarer, at der er rigtig meget arbejde på de enkelte skoler, der ikke nødvendigvis har samme betydning for de resterende skoler.

- Jeg har prøvet at følge med i debatten og tænker, at nogle af tingene i forslaget godt kan være problematiske. Som elevrådsformand kan man godt være bekymret for, om ledelsen kommer for langt væk. Det er dem, der træffer beslutningerne i sidste ende, fortæller han.

Elevrådet ændres ikke

Sammenlægningen vil dog ikke have nogen betydning for elevrådet, forklarer Kim Aas Christensen (S), der er formand for Opvækst- og Læringsudvalget.

- Man vil naturligvis have elevråd på alle skoler. Eleverne vil som sådan ikke komme til at mærke den store forandring, siger han og fortsætter:

- Hvis forslaget træder i kraft, så vil der være den forskel, at hver skole ikke har en overordnet skoleleder. De vil kun have en afdelingsleder. Planen vil som sådan ikke påvirke eleverne, det er skolestrukturen, der bliver påvirket.

Annonce

Bekymret for nær ledelse

Forslaget om sammenlægningen er lige nu i høring, og hvis forslaget vedtages, træder det i kraft fra 1. august 2022. Det vil betyde, at kommunens 10 skoler sammenlægges til fire skoledistrikter med en skoleleder per distrikt. Hver enkelt skole vil dog stadig have en afdelingsleder.

For Nikolaj Lind-Thomsen Hjerrild er det godt at høre, at elevrådet ikke bliver påvirket. Men han har stadig sine bange anelser.

- Jeg synes, vi har en rigtig god ledelse på skolen, så det er ærgerligt, hvis det skulle ændre sig. Jeg synes heller ikke, at det er den bedste måde at spare penge på. Jeg kunne godt være bange for at miste den nære ledelse.

Han fortsætter:

- Hvis der kommer en stor samlet skolebestyrelse, skal de navigere i mange ting og mange ønsker på mange forskellige skoler. Så bliver det ikke en ledelse, der kun har fokus på vores skole.

Her er skoleforslaget

Hvis den nye skolestruktur bliver virkelighed, vil Faaborg-Midtfyns nuværende 10 skoler blive lagt sammen til fire skoledistrikter med én skoleleder per distrikt.

Antallet af matrikler vil bestå, men de vil fremover fungere som afdelinger fremfor som selvstændige skoler.

Skolerne vil blive lagt sammen i fire skoledistrikter, som svarer til de nuværende børneområder for daginstitutionerne.

Område Nord: Broskolen (Bøgehøjskolen og Rolfsted Skole).

Område Vest: Carl Nielsen-skolen og Brobyskolerne (Pontoppidanskolen og Allested-Vejle Skole).

Område Midt: Nordagerskolen, Tingagerskolen, Espe Skole, Tre Ege Skolen (Kværndrup og Ryslinge).

Område Syd: Øhavsskolen (Svanen og Uglen), Brahesminde Skoler (Horne og Svanninge) og Bøgebjergskolen.

I forslaget ligger også nogle tilvalg, som politikerne kan prioritere - for eksempel flere vuggestuepladser eller at oprette 7.-9. klasse på nogle af landsbyskolerne.

Bliver forslaget vedtaget efter en høringsperiode på 12 uger, vil den nye skolestruktur træde i kraft 1. august 2022.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce