Annonce
Odense

Elevrådenes bøn til politikerne: - Lyt til os og involver os meget mere

Tre elevrådsrepræsentanter er ikke i tvivl om deres bedste råd til politikerne i bestræbelserne på at nå en bedre folkeskole: Lyt mere til eleverne. Foto: Michael Bager
Hvis de skulle give politikerne ét godt råd til, hvordan Odenses folkeskoler bliver bedre, hvordan ville det så lyde? Avisen bad om svar hos tre af de elevrådsrepræsentanter, der fredag var samlet i byrådssalen for at diskutere skoleliv med børn- og ungerådmanden.
Annonce

Brødtekst

1. Marie Holt Hermansen, 13 år, går i 7.b på Risingskolen

Foto: Michael Bager

- Det vigtigste er, de voksne accepterer, at de har brug for os for at lave deres job. Vi har selvfølgelig brug for voksne for at få en god uddannelse, men det går begge veje, for de har også brug for os. Det handler om respekt.

- Som lærer har man mange forskellige undervisningsmetoder, og det kan være svært, når vi er så mange, at lytte til alle elever. Men det er der brug for. Der er brug for, vi arbejder mere sammen. Spørg os og lad være med at antage noget.

2. Anton Grove Korsholm, 13 år, går i 7.b på Paarup Skole

Foto: Michael Bager

- Politikerne skal involvere os meget mere. Lav flere af de her dage, hvor vi som elevråd bliver hørt. Der skal ikke gå et år imellem, for der dukker jo nye problemer op, som der ikke skal gå så lang tid, før vi snakker om.

- Og så skal det ikke kun være elevrådet, der skal spørges. Politikerne skal komme mere ud på skolerne og møde os, og alle elever skal udspørges. Også lærerne skal spørge os. Det er rigtig vigtigt at få alle involveret.

3. Katrine Dinsen Halbro, 15 år, går i 9. klasse på Ubberud Skole og er formand for Odense Fælleselevråd

Foto: Michael Bager

- Politikerne skal lytte til os som elever. Det er blevet bedre, efter vi har fået Odense Fælleselevråd, men vi skal længere endnu. Det er mange år siden, politikerne selv har gået i skole, men tiderne er skiftet, og de ved ikke, hvordan det er at gå i skole i dag. Det er os, der ved det.

- Det er vildt og rigtig godt for os at mødes - som vi gør i dag - med en politiker, der er så vigtig i Odense. Det vi mener, det siger vi, og vi vil gerne have endnu flere større møder, hvor det ikke kun er elevrådene, der er med. Vi vil også gerne kunne skrive til en politiker og regne med at få et svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce