Annonce
Indland

Elevflugt truer den brede folkeskole for alle

Billed fra den kristne friskole Gideonskolen i Vallensbæk.

Kampen om folkeskolens fremtid er gået ind, mener både foreningen Skole og Forældre og skolelederne.

Det er nu slaget skal stå for folkeskolen, hvis ikke flere af de stærke elever skal sive til privatskolerne.

Det siger formand Mette With Hagensen fra landsforeningen Skole og Forældre på baggrund af nye tal, der viser, at næsten hver sjette elev nu går i en fri grundskole.

Siden 2008 er elevtallet i folkeskolen desuden faldet med knap 20.000, viser tal fra Undervisningsministeriet ifølge Politiken.

- Det er bekymrende, for hvis flere og flere siver ud, så er det jo ikke en folkeskole længere, siger Mette With Hagensen til Ritzau.

- Mange forældre er bekymrede over de opgaver, som folkeskolen bliver pålagt, og om der nu også er økonomi til det. Så når skolerne skal tage sig af inklusion, så skal ressourcerne følge med.

- Er der skoler, der er særligt belastede af mange tosprogede elever eller mange socialt svage familier, så må kommunerne tage hånd om det, siger hun.

Hun mener også, at forældrene skal på banen.

- Som forældreforeningen Brug Folkeskolen, der i København har haft succes med allerede i institutionerne at lave forældrenetværk og informere om skolen og dermed har fået flere til at vælge folkeskolen, siger hun.

- Med 15 procent af eleverne i frie grundskoler, er det nu, vi skal i gang for at vende strømmen, for jo flere, der fravælger folkeskolen, jo sværere er det at få dem tilbage igen, siger hun.

Ifølge skoleledernes formand Anders Balle er folkeskolens image systematisk talt ned gennem lang tid.

- Udviklingen skal vendes, og jeg mener, at folkeskolereformen vil hjælpe på det.

- Men vi er oppe mod hårde kræfter, for mange stærke forældre tænker mest på deres eget lille barn. Men det er vigtigt at huske, at vores samfunds store styrke er sammenhængskraften. Den skabes ikke ved, at man kun er sammen med kammerater præcis som en selv, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce