Annonce
Indland

- Elevers sanser skal i spil

  • Når elever bruger deres sanser i undervisningen, lærer de bedre, lyder det fra konceptudvikler

I flere år har kunster og direktør Erling Hjernø arbejdet på MeWe Space-læringsrummet, og han færdigudvikler det nu i samarbejde med tre skoler.

- Det øger læringen og fastholder eleverne på en helt anden måde, end den almindelige tavleundervisning gør, siger han.

Rummet giver ifølge Erling Hjernø en forstærket oplevelse i form af større skærme og stærkere lyd.

- Man giver eleverne en mulighed for at få en intens oplevelse, som går i forlængelse af deres eget brug af elektronik og medier. Det er den fremtid, der er foran os, og som vi skal blive en del af. Der er et behov for, at der tænkes nyt, forklarer han.

Annonce

Skubber til de kreative evner

Alle klassetrin i folkeskolen kan benytte sig af rummet, og det er udviklet, så både lærere og elever kan bruge det. For eksempel til fremlæggelser.

- Det skubber til lærernes og især elevernes kreative evner og fremmer lysten til, at eleverne selv vil producere. Det er der, læringen foregår, mener Erling Hjernø.

Han understreger, at det ikke er meningen, at eleverne undervises i rummet i længere tid ad gangen, da man får et stærkt indtryk.

- Det handler om at have sanserne i spil. Vi skal væk fra læreren, der står og underviser ved en tavle, og i stedet skal eleverne på banen og deltage. Og det kan de her, siger han.

Læringsrummet forventes at være udviklet færdigt inden udgangen af året, og Erling Hjernø håber, at det både vil blive et landsdækkende og internationalt koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce