Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elevers idéer skal give mere liv til Brobyerne

Området omkring Brobyværkhallen er ved at blive forvandlet til ukendelighed. Foto: Palle Søby
Anlægsfasen i områdefornyelsen af Nr. Broby og Brobyværk er gået i gang. Elever fra Pontoppidanskolen og borgere fra de to byer har været med i processen.
Annonce

Broby: Hele området omkring Brobyværkhallen ligner mest af alt en byggeplads i denne tid. Den store områdefornyelse er gået i gang, og arbejdsfolk med entreprenørmaskiner er i gang med at give området en gevaldig "brush-up".

Målet med områdefornyelsen af Nr. Broby og Brobyværk er at sikre en positiv udvikling af de to lokalsamfund. En række tiltag skal give en bedre kobling mellem byerne og deres fælles potentialer for udvikling.

Omgivelser ned til Odense Å og et særligt aktivt foreningsmiljø er de centrale potentialer, som områdefornyelsen bygger på. Det overordnede formål med indsatsen er at styrke bosætningen i området.

Forløbet har involveret en række aktører i perioden 2017-2019, som via borgermøder og dialog i de to byer samt forløb i ungdomsskole og folkeskole har udpeget emner og indgået i kvalificeringen af de projekter, der er en del af områdefornyelsen.

Også hele parkeringspladsen bliver indrettet på en helt ny måde, hvor busserne får en ny holdeplads, og hvor der kommer en "kiss and goodbye"-aflæsningsplads, som man kender det fra lufthavne. Foto: Palle Søby
Annonce

Fingeraftryk fra 8. klasse

Skoleleder Søren Hillers på Pontoppidanskolen glæder sig til påbegyndelsen af projekterne og dét, at skolens elever har været med i processen:

- Jeg glæder mig over, at der nu kommer gang i byfornyelsen i Brobyværk. Det bliver et stort løft for skolen, for hallen og for byen. Ligeledes er det bare så godt, at elever fra skolens nuværende 8. årgang har været inddraget i at skabe de nye uderum og opholdssteder rundt om skole og hal, siger skolelederen i en pressemeddelelse om arbejdet.

Udearealerne omkring Brobyværkhallen får et massivt løft, så de kan leve op til de moderne faciliteter inde i hallen og dermed skabe endnu mere liv til det i forvejen velbesøgte samlingspunkt.

- Området bag ved hallen har i de senere år stået i skærende kontrast til den nye moderne hal. Vi oplever, at området er et aktivt mødested for mange forskellige brugere i fritiden, og vi håber, at det nye område vil understøtte borgernes lyst til at benytte området som mødested for aktivitet. Og at endnu flere vil få lyst til at komme og være en del af et aktivt lokalsamfund, siger centerleder og halbestyrer af Brobyværkhallen Ann Baunbæk Hansen.

Parkeringspladsen foran hallen bliver asfalteret, hvilket går ud over de øjeblikkelige parkeringsmuligheder ved hallen, så frem til og med uge 47 skal man bruge indkørslen fra Skovvej til parkering og afsætning af skolebørn.

Tommy Teilmann fra firmaet HedeDanmark er tovholder for det sjak, der i denne tid arbejde på at forvandle og forskønne området omkring Brobyværkhallen. Foto: Palle Søby
Overordnet er det firmaet HedeDanmark, der står for arbejdet, men man bestræber sig på at hyre lokale folk og firmaer ind til de forskellige opgaver. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce