Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elevers idéer skal give mere liv til Brobyerne

Området omkring Brobyværkhallen er ved at blive forvandlet til ukendelighed. Foto: Palle Søby
Anlægsfasen i områdefornyelsen af Nr. Broby og Brobyværk er gået i gang. Elever fra Pontoppidanskolen og borgere fra de to byer har været med i processen.

Broby: Hele området omkring Brobyværkhallen ligner mest af alt en byggeplads i denne tid. Den store områdefornyelse er gået i gang, og arbejdsfolk med entreprenørmaskiner er i gang med at give området en gevaldig "brush-up".

Målet med områdefornyelsen af Nr. Broby og Brobyværk er at sikre en positiv udvikling af de to lokalsamfund. En række tiltag skal give en bedre kobling mellem byerne og deres fælles potentialer for udvikling.

Omgivelser ned til Odense Å og et særligt aktivt foreningsmiljø er de centrale potentialer, som områdefornyelsen bygger på. Det overordnede formål med indsatsen er at styrke bosætningen i området.

Forløbet har involveret en række aktører i perioden 2017-2019, som via borgermøder og dialog i de to byer samt forløb i ungdomsskole og folkeskole har udpeget emner og indgået i kvalificeringen af de projekter, der er en del af områdefornyelsen.

Annonce
Også hele parkeringspladsen bliver indrettet på en helt ny måde, hvor busserne får en ny holdeplads, og hvor der kommer en "kiss and goodbye"-aflæsningsplads, som man kender det fra lufthavne. Foto: Palle Søby

Fingeraftryk fra 8. klasse

Skoleleder Søren Hillers på Pontoppidanskolen glæder sig til påbegyndelsen af projekterne og dét, at skolens elever har været med i processen:

- Jeg glæder mig over, at der nu kommer gang i byfornyelsen i Brobyværk. Det bliver et stort løft for skolen, for hallen og for byen. Ligeledes er det bare så godt, at elever fra skolens nuværende 8. årgang har været inddraget i at skabe de nye uderum og opholdssteder rundt om skole og hal, siger skolelederen i en pressemeddelelse om arbejdet.

Udearealerne omkring Brobyværkhallen får et massivt løft, så de kan leve op til de moderne faciliteter inde i hallen og dermed skabe endnu mere liv til det i forvejen velbesøgte samlingspunkt.

- Området bag ved hallen har i de senere år stået i skærende kontrast til den nye moderne hal. Vi oplever, at området er et aktivt mødested for mange forskellige brugere i fritiden, og vi håber, at det nye område vil understøtte borgernes lyst til at benytte området som mødested for aktivitet. Og at endnu flere vil få lyst til at komme og være en del af et aktivt lokalsamfund, siger centerleder og halbestyrer af Brobyværkhallen Ann Baunbæk Hansen.

Parkeringspladsen foran hallen bliver asfalteret, hvilket går ud over de øjeblikkelige parkeringsmuligheder ved hallen, så frem til og med uge 47 skal man bruge indkørslen fra Skovvej til parkering og afsætning af skolebørn.

Tommy Teilmann fra firmaet HedeDanmark er tovholder for det sjak, der i denne tid arbejde på at forvandle og forskønne området omkring Brobyværkhallen. Foto: Palle Søby
Overordnet er det firmaet HedeDanmark, der står for arbejdet, men man bestræber sig på at hyre lokale folk og firmaer ind til de forskellige opgaver. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce