Annonce
Odense

Elevernes gode råd til Smag for Livet

Nikoline Klokker Spangsberg fra 7.a på Tarup Skole er her på Dyrskuet i færd med at hjælpe en femteklasseselev med at lave mad. - Hvis jeg skulle ændre noget på Smag for Livet, så skulle man lave noget mere mad. Det gjorde vi meget i begyndelsen af projektet, og det var helt klart det sjoveste, siger hun. Foto: Nils Svalebøg

Nikoline Klokker Spangsberg og Sofie Rendboe Rasmussen fra 7.a på Tarup Skole har i tre år været med i den pilotklasse, som har lagt kroppe og hoveder til nye måder at undervise på i "Smag for Livet". Her giver de et par gode råd til projektet og til andre elever.

Annonce
Annonce

1: Brug mere tid på at lave mad)

Det har været populært at lave mad med inspiration fra en engageret kok og unge kokke-elever hos Styrbæks. Og det måtte gerne have fyldt noget mere, siger Nikoline Klokker Spangsberg:

- Vi ville gerne have lavet noget mere mad i Smag for Livet. Det gjorde vi meget i begyndelsen af projektet, og det var helt klart det sjoveste. Men efterhånden blev det mere og mere undervisning. Det skal der selvfølgelig også være noget af, men jeg ved, at vi er mange, der gerne ville have lavet mere mad.

Hverken Nikoline eller Sofie Rendboe Rasmussen laver meget mad derhjemme, men det sker dog:

- Jeg kan godt lide at hjælpe til, men det er forskelligt, hvor godt det ender, griner Sofie.

Sofie Rendboe Rasmussen: - Selv om vi undervejs i de tre år har smagt på alle mulige ting, var der flere gange, hvor vi var lidt skeptiske. Men hvis man går til tingene med en mere open minded indstilling, får man mest ud af oplevelsen. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

2: Gå til maden med et åbent sind)

Det andet råd handler mest om eleverne selv. Som Sofie Rendboe Rasmussen siger:

- Selv om vi har smagt på alle mulige ting, var der flere gange, hvor vi var lidt skeptiske. Men hvis man går til tingene med en mere open minded indstilling, får man mest ud af oplevelsen.

- Min største opdagelse er, at vi faktisk bruger alle vores sanser, når vi spiser. Ikke bare smagssansen.

Og det er Nikoline enig i:

- Vi ved mere om mad nu. Og hvis man er på restaurant, kigger man også mere på maden nu. Knaser den på den rigtige måde? Hvilke smage er der?

Annonce

3: Kom ud og prøv noget nyt)

Det giver virkelig noget til klassen, når man kommer ud og laver noget helt andet, end man plejer.

Det er derfor, det at lave mad er så populært - men det kan også være turen ud i naturen, hvor man bliver klogere på de urter, der vokser her, eller det at dissekere en torsk. Eller et besøg hos Hindsholmgrisen, hvor grisene går ude i det fri året rundt, spiser mere end almindelige grise, men kun vokser halvt så hurtigt.

- Det at komme ud og lave noget nyt, er bare interessant, er de to piger enige om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce