Annonce
Middelfart

Elever sorterer på livet løs: Middelfarts skoler er kommet godt fra start med ny affaldssortering

Eleverne på kommunens skoler har siden første marts skulle sortere deres affald. Privatfoto
Pedeller fortæller, at Middelfarts skoler er kommet godt fra start med ny affaldsordning.

Middelfart: Der er blevet sat affaldssortering på skoleskemaet, efter at alle folkeskolerne fra 1. marts i år er blevet en del af den kommunale affaldsordning.

Der sorteres flittigt rester fra madpakken, juicebrikker og tegnepapir fra i de respektive beholdere, når eleverne rundt om på kommunens skoler skal af med deres affald. Fremover ligner sorteringen på skolen nemlig den, de har der hjemme.

Affaldssorteringen startede som et forsøgsprojekt tilbage i 2018, hvor 11 institutioner i kommunen blev udvalgt til at deltage. Blandt andet Anna Trolles skole i Brenderup.

Annonce

Ifølge Finn Krogh, der er pedel på skolen, har det ikke været svært at implementere de nye vaner. Det handler simpelthen om at gøre det nemt. Skolen har indkøbt særlige rullevogne, hvor de forskellige beholdere står. På den måde er det nemt for både elever og rengøringspersonale. Beholderne i rullevognen er foret med poser, der gør det nemt at holde dem rene. De tømmes efterfølgende over i de store containere udenfor, hvor metal, glas, papir og pap lægges løst i, og poserne genbruges så vidt muligt.

Indendørs sortering på Anna Trolles skole

Der er ligeledes et godt samarbejde med Brenderup Børnehave, der også deltog i forsøgsprojektet. Børnehavebørnene bliver via leg undervist i sortering ved hjælp af blandt andet affaldspiktogrammerne. Det betyder, at de kender systemet, når de starter i skolen.


Ved at lade hver enhed få indflydelse på placeringen af de indendørs affaldsbeholdere, har de sikret en følelse af medejerskab i personalegruppen.

Flemming Enemark, pedel, Skrillingeskolen


De indendørs beholdere tømmes over i de store beholdere, der står i den nye udendørs sorteringsgård på Anna Trolles skole. Også her er alle beholderne tydeligt mærket med piktogrammer

Annonce

Fra forsøg til permanent ordning

Fra 1. marts er ordningen blevet udbredt til resten af de kommunale institutioner. Forsøgsprojektet har givet gode praktiske erfaringer og har samtidig vist, hvor vigtig intern organisering og formidling er, for at sorteringen fungerer godt.

Skrillingeskolens pedel, Flemming Enemark, er imponeret over, hvor hurtigt børnene har lært at sortere affaldet. Privatfoto

På Skrillingeskolen i Middelfart troede Flemming Enemark, der er pedel på skolen, at det ville blive et uoverskueligt projekt. Skrillingeskolen er primært for elever med generelle indlæringsvanskeligheder, og for at projektet skulle lykkes, ville det kræve en særlig indsats. Men også her er det ved fælles indsats lykkedes over al forventning, fortæller Flemming Enemark.

- Ved at lade hver enhed få indflydelse på placeringen af de indendørs affaldsbeholdere, har de sikret en følelse af medejerskab i personalegruppen, siger Flemming Enemark.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Odense

200.000 klar til fordeling: Afstemning på Bakkegården

Annonce