Annonce
forside

Elever med særlige behov: De filmer den gode tone

Børnene arbejdede koncentreret i flere timer uden at miste gejsten.
Annonce

Tåsinge: Filmproducer Randolf Carlos Aabye bliver modtaget med knus, da han mandag morgen møder de ældste elever på Centerafdelingen på Sundhøjskolen.

Centerafdelingens børn, der har diagnoser som autisme og ADHD, lærer hurtigt de nødvendige fagudtryk, og inden dagen slutter på den røde løber til filmforevisning, får de produceret tre små reklamefilm over temaet "Tal ordentligt".

Pædagog Christina Jensen mener ikke, at tonen på Tåsingeskolen er værre end andre steder.

- Men vi skal blive ved med at fokusere på sproget, for børn bliver hurtigt påvirket andre steder fra. Vores børn i Centerafdelingen har særlige behov og bliver trænet i sprog og social adfærd, så det er i forvejen noget, vi gør meget ud af, siger hun.

Randolf Carlos Aabye er vant til at undervise børn i filmproduktion på landets skoler.

- På knap halvandet år har vi fået lavet 450 små film, med deltagelse af over 4000 børn fordelt på 150 skoler, siger han og er ikke i tvivl om, at de har det sjovt.

- De blomstrer, og de har en fed dag. Det er en anderledes måde at tale om sprog på, men jeg er sikker på, at der er sået et frø, så det at tale ordentligt til andre ligger under huden, når sådan en dag er gået godt, siger han.

De tre små film deltager i konkurrencen om "Tal ordentligt"-prisen, der er indstiftet af mobilselskabet Call me og er på 10.000 kroner. Eleverne på Centerafdelingen konkurrerer med skoler i hele landet, og om to måneder ved de, om de har vundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce