Annonce
Odense

Elever kan gå til naturvidenskab i stedet for fodbold

Videnskabsklubbens ambition er at få flere børn og unge til at gå til videnskab i fritiden og danne stærke og nysgerrige fællesskaber med hinanden. Foto: Lars Svankjær
Efter efterårsferien bliver det muligt for skoleelever i Odense at melde sig til det gratis fritidstilbud Videnskabsklubben, hvis formål er at skabe opmærksomhed for naturvidenskab blandt børn og unge.

Odense: Elever fra 5. og 6. klasse kan efter efterårsferien stifte bekendtskab med naturvidenskabens verden, når de i syv uger skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.

Det foregår i Videnskabsklubben, hvor eleverne kaldes for miniforskere og undervises af gymnasieelever på Tornbjerg Gymnasium, Odense Katedralskole eller Mulernes Legatskole én eftermiddag om ugen.


I Videnskabsklubben vil vi gøre naturvidenskab til en naturlig og relevant del af børn og unges fritidsaktiviteter på linje med sport, musik og spejder.

Rikke Schmidt Kjærgaard, administrerende direktør i Videnskabsklubben


Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i enten mikrober, hvor de blandt andet skal studere det allermindste liv i mikroskop, eller i biodiversitet, der handler om livets fascinerende kredsløb, og hvordan vi kan hjælpe til med at passe på det.

Annonce

Skal være sjovt

- I Videnskabsklubben vil vi gøre naturvidenskab til en naturlig og relevant del af børn og unges fritidsaktiviteter på linje med sport, musik og spejder. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være miniforsker i Videnskabsklubben, og vi lægger vægt på, at det først og fremmest skal være sjovt at gå til videnskab, siger Videnskabsklubbens administrerende direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard.

- Det betyder massevis af leg og eksperimenter, der skal åbne børn og unges øjne for, hvor meget man kan med den naturvidenskabelige tankegang

Hun påpeger, at det vigtigste for Videnskabsklubbens unikke faglige fællesskab er, at miniforskerne bliver undervist af ældre elever og elever fra gymnasiet, der er drevet af lyst til at dele deres begejstring for naturfag med andre.

Annonce

Skal inspirere

- Det er vores håb, at det stærke mentornetværk i Videnskabsklubben kan være med til at inspirere miniforskerne i deres videre færd gennem uddannelsessystemet og livet generelt, siger Rikke Schmidt Kjærgaard.

Hun er tidligere topforsker og startede Videnskabsklubben i regi af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne.

Undervisningen i mikrober kører hver mandag fra kl. 15.45 til 17.15 på Tornbjerg Gymnasium, mens der undervises i biodiversitet hver tirsdag fra kl. 16.00 til 17.30 på Odense Katedralskole og onsdag 16.00 til 17.30 på Mulernes Legatskole.

Fakta om Videnskabsklubben:

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab gratis i fritiden.

Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Videnskabsklubben har eksisteret siden 2014, hvor klubben var til stede i to byer. Nu findes Videnskabsklubben i 18 byer i hele landet. Knap 900 elever deltager dette efterår på et af klubbens hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce