Annonce
Odense

Elever hackede skoles it-system

Tre unge sigtet for at have ændret på 20 elevers fraværsprocenter på Tietgen Handelsgymna- sium i Odense

Odense: Tre unge mænd er sigtet af Fyns Politi for at have hacket sig ind i Tietgen Handelsgymnasiums it-system, og ændret eller slettet fraværsprocenter for omkring 20 medstuderende.

Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

- To af dem har allerede erkendt, mens den tredje nægter, bekræfter Albert Rasmussen, chef for Fyns Politis afdeling for it- og økonomisk kriminalitet.

Det var Tietgen Handelsgymasium selv, som i efteråret opdagede, at noget var galt. Derfor kontaktede man i første omgang Styrelsen for it og læring, det tidligere Uni-C, som bekræftede, at der havde været misbrug af nogle ansattes brugernavne og adgangskoder til at ændre på oplysninger i databasen. Derpå anmeldte styrelsen det til Fyns Politi.

Straffen er fra bøde til fængsel i halvandet år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce