Annonce
Middelfart

Elever fra produktionsskolen laver nye mountainbikespor i Staurby Skov: - Det er fedt, at nogen bliver glade

Kristian Lund Nielsen (tv), og Dan Gejl Christoffersen er ved at fylde grus i et af svingene på det kommende røde mountainbikespor. Foto: Sofie Secher Karlsen

De seneste uger har elever fra Middelfart Produktionsskole hjulpet med at bygge nye mountainbikespor i Staurby Skov. Det er fedt, at nogen bliver glade for det, vi gør, fortæller eleverne.

Staurby Skov: Nye hop, skarpe sving og trappetrin af træ er på vej i Staurby Skov. De skal blive til de nye mountainbikespor med højere sværhedsgrad, som efter planen står klar i forsommeren 2019.

Der er tale om sløjfer, som er mindre spor, der fungerer som afstikkere fra hovedsporet - det blå spor, som henvender sig til både familier og ikke-øvede mountainbikeryttere. Afstikkerne bliver røde og sorte sport.

De seneste uger har elever fra Middelfart Produktionsskole i samarbejde med Nikolaj Almind Møller Madsen arbejdet på at skabe sløjferne og udforme udfordringerne. Nikolaj Almind Møller Madsen er en af de frivillige, som til hverdag hjælper med at vedligeholde hovedsporet. Han fungerer som arbejdsgiver for eleverne, der sammen med lærer Kåre Jørgensen tager fat et par dage om ugen.

- Det er fedt, at nogen bliver glade for det arbejde, vi laver, siger elev Kristian Lund Nielsen og tilføjer, at det bestemt er en bonus, at eleverne får lov til at prøve sporene, efterhånden som de bliver færdige.

Årsagen til at eleverne hjælper til i Staurby Skov, er, at de på den måde får en oplevelse af at være med til at lave noget, som er til gavn for andre, fortæller Kåre Jørgensen.

- De får en stolthed og et ejerskab for sporene, og når vi cykler herude om fredagen, når vi har motion, kalder flere af dem sporet for "deres spor", siger han og fortsætter:

- Det er også potentiale i opgaverne, fordi de (eleverne, red.) ikke går død i det i og med, at de laver de her mindre sløjfer og ikke et helt mountainbikespor på flere kilometer.

Middelfart Produktionsskole har indkøbt 12 mountainbikes, som bliver stillet til rådighed for eleverne.

Annonce
Elever fra Middelfart Produktionsskole hjælper til med at bygge nye mountainbikespor i Staurby Skov. En gang imellem er der også plads til at teste arbejdets kvalitet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Elever fra Middelfart Produktionsskole hjælper til med at bygge nye mountainbikespor i Staurby Skov. En gang imellem er der også plads til at teste arbejdets kvalitet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Elever fra Middelfart Produktionsskole hjælper til med at bygge nye mountainbikespor i Staurby Skov. En gang imellem er der også plads til at teste arbejdets kvalitet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce