Annonce
Odense

Elever betalte forud for studenterkørsel: Nu er transportfirmaet gået konkurs

Arkivfoto: Flemming Krogh

3.b. på Tornbjerg Gymnasium havde bestilt studenterkørsel et år inden begivenheden. Den 23. juni skulle det gå løs, men transportfirmaet er nu gået konkurs. Eleverne har prøvet at få kontakt med firmaet, men har intet hørt. Nu står de med et minus 15.000 kroner på bankbogen for en ydelse, de ikke får.

Odense: Alt var på plads. 3.b. på Tornbjerg Gymnasium i Odense havde nemlig været ude i god tid, og havde bestilt studenterkørsel et år inden deres sidste eksamen. Firmaet, der skulle køre med de snart nyudklækkede studenter, var KJ-Flyt & Transport, men tirsdag fik 3.b. denne triste nyhed i en mail fra flytte- og transportfirmaet: "Kære Sofie. Vi er gået i betalingsstandsning. Vi har fyret vores folk og lukker butikken. Vi går konkurs i den nærmeste fremtid. Vi har gjort, hvad vi kunne for at finde en løsning til at køre videre. Uden held - beklager meget".

- Det er noget værre rod. Vi har altså lavet aftale med dem et år forinden. Vi tjekkede, om de havde tilladelse til at køre studentkørsel, og det havde de, og vi undersøgte anmeldelser af dem, som også så fine ud, fortæller Sofie Petersen, der er en af de elever, der står for studenterkørsel i 3.b.

Firmaets konkurs betyder, udover manglende transport, at 3.b. på Tornbjerg Gymnasium mister de 15.000 kroner, som de har lagt for kørslen.

- Vi har været frustrerede, fordi det vi har glædet os til i så lang tid, og som er en tradition, pludselig var gået i vasken, fortæller gymnasielev Fatima Hussein.

Eleverne i 3.b. har kimet firmaet ned og skrevet mails til ejer Kenneth Jørgensen, men eleverne har intet svar fået.

Virksomheden har tidligere dårlige sager på sig, blandt andet tilbage i 2008, hvor firmaet har fusket med deres oplysninger, og på forbrugersiden Trustpilot.com fremgår også nogle ringe anmeldelser af firmaet, der ejes ene og alene af Kenneth Jørgensen.

Penge de ikke har

Siden eleverne i 3.b. fik den dårlige nyhed, har de arbejdet hårdt på at finde en erstatning, så klassen stadig kan komme på vogntur. Men nye penge, der skulle findes, har været et problem for eleverne.

- Vi får kun S.U. og vi har sparet de penge op, vi skulle bruge til studenterkørsel. Vi skal ud og lægge yderligere kroner og øre for at kunne få en ny studentervogn, og det er der nogen, som ikke har råd til, fortæller Fatima Hussein.

- Mange af klassens elever har ikke lige råd til at spytte 500 eller 1000 kroner ekstra i for studenterkørsel, og det er ærgerligt, for mange familier har set frem til at få besøg af hele klassen. Jeg kan tale for mig selv. Jeg er den ældste af mine søskende, dermed også den første student, og min familie har glædet sig til at få min klasse på besøg.

Annonce

Fundet en løsning

Men trods eleverne har tabt 15.000 kroner, så har lykken tilsmilet 3.b. på anden vis. Sofie Petersen er nemlig en af dem, der har ringet rundt for at finde klassens erstatning for den mislykkede kørsel. Vognmand Peter Falck fra Glamsbjerg forbarmede sig over elevernes situation, og har givet dem 10 timers kørsel for 7500 kroner.

- Det er vi utrolig glade og taknemmelig for. Det har reddet vores ulykkelige situation, fortæller Fatima Hussein.

Hvad angår pengeproblemet blandt eleverne i klassen, har de kommende studenter fundet en soledarisk løsning.

- Dem, der har pengene, spytter bare lidt ekstra i kassen, så alle kan komme med. For at nå at køre inden for de 10 timer, kører vi så ikke hjem til de elever, der ikke har betalt anden omgang. Så må deres familier komme til de steder, vi når hen, siger Sofie Petersen.

Også 3.c. på Tornbjerg Gymnasium mistede deres studenterkørsel, som også var bestilt hos KJ-Flyt & Transport. Det samme oplevede en gymnasieklasse på Faaborg Gymnasium.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejeren af KJ-Flyt & Transport, Kenneth Jørgensen.

Annonce
Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Annonce