Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elev smittet på efterskole: 64 elever sendt hjem

64 elever skal nu testes negative to gange, før de kan vende tilbage til efterskolen. Arkivfoto: Sandra Goldek
Smittetallet i Faaborg-Midtfyn stiger, og tirsdag blev en elev på Hjemly Idrætsefterskole konstateret smittet med corona. Skolen har nu sendt 64 elever hjem.
Annonce

Hillerslev: Søndag nåede en elev på Hjemly Idrætsefterskole kun at være der i to timer, før han måtte tage hjem igen for at blive testet for covid-19. Tirsdag kom svaret på testen, som viste, at eleven var smittet med coronavirus.

Skolen tøvede derefter ikke med at tage kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at bede om råd og vejledning til, hvordan skolen skulle takle situationen.

- Vi har sendt 64 elever hjem for at blive testet, fordi de betragtes som 'nære kontakter' til den smittede, siger skoledirektør på Hjemly Idrætsefterskole Brian Bastiansen.

Annonce

Handlekraftige forældre

Næsten alle de hjemsendte elever er tirsdag eftermiddag blevet hentet.

- Forældrene har været ekstremt hurtige til at hente deres børn og få bestilt tests, så det skal de have stor ros for, siger skoledirektøren.


Vi har sat vores kampe på pause de næste par dage, så vi lige kan få et ordentligt overblik over situationen.

Brian Bastiansen, skoledirektør, Hjemly Idrætsefterskole


Resten af skolens i alt 230 elever fortsætter med at have undervisning på skolen, men ifølge Brian Bastiansen vil skolen de næste par dage tage den med ro, når det kommer til kampe.

- Vi har sat vores kampe på pause de næste par dage, så vi lige kan få et ordentligt overblik over situationen. Vi er også lige nu i gang med at kigge på, hvilke klasser der skal have virtuel undervisning, siger han.

Annonce

Stigende smittetal

Det går i det hele taget den forkerte vej med smittetallet i Faaborg-Midtfyn, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

I løbet af de seneste syv dage har der været 27 smittetilfælde i Faaborg-Midtfyn. Det betyder, at incidenstallet, som er antallet af smittede per 100.000 borgere de seneste syv dage, i Faaborg-Midtfyn tirsdag ligger på 53. Fredag lød incidenstallet på 33, svarende til 17 smittetilfælde de seneste syv dage.

Faaborg-Midtfyns incidenstal ligger således nogenlunde på niveau med de omkringliggende fynske kommuner, hvor Assens har et incidenstal på 46, Svendborg på 62, Nyborg på 72, mens Odense adskiller sig med et incidenstal på 185.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce