Annonce
Assens

Elev på vestfynsk gymnasium testet positiv: - Undervisningen kører videre som normalt

Carsten Hogrefe viste tidligere på året elever på Det Blå Gymnasium, hvordan man skal hoste efter retningslinjerne. Arkivfoto: Janus Fabricius Nielsen
En elev i 3.G på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg blev tirsdag aften testet positiv for covid-19.
Annonce

Glamsbjerg: Onsdag er der lidt færre elever i klasselokalerne på Det Blå Gymnasium.

Hele tredje årgang får nemlig virtuel undervisning hele onsdagen, efter en elev fra årgangen er blevet testet positiv for covid-19, oplyser rektor Carsten Hogrefe.

- I går (tirsdag, red.) tog han hjem for at blive testet, fordi der var to i hans familie, der var testet positiv. Og i morges (onsdag, red.) fik vi så at vide, at han også var testet positiv. Så nu følger vi de retningslinjer, der er på Undervisningsministeriets hjemmeside, og vi er i kontakt med hotlinen, siger han.

Rektoren forklarer, at handelsgymnasiet onsdag morgen igangsatte en smittesporing blandt elevens nære kontakter.

- Der var to i den ene klasse og tre-fire stykker i den anden klasse, som har været i nær kontakt med eleven, fordi de har kørt i bil sammen til og fra skole og har siddet tæt sammen under gruppearbejde, siger Carsten Hogrefe.

De nære kontakter skal have to negative test, før de kan vende tilbage til undervisningen.


I går tog han hjem for at blive testet, fordi der var to i hans familie, der var testet positiv. Og i morges fik vi så at vide, at han også var testet positiv.

Carsten Hogrefe, rektor på Det Blå Gymnasium


Carsten Hogrefe fortæller, at handelsgymnasiet har gjort lidt ekstra ved at lave onsdagens undervisning virtuel.

- Vi havde ikke behøvet at gøre undervisningen virtuel i dag, men i den her situation har vi taget en beslutning om at tage det ekstra skridt udover vejledningen, fordi det første modul alligevel var virtuelt. Undervisningen kører normalt i morgen (torsdag, red.) for dem, der ikke skal testes, siger han.

Rektoren oplyser, at resten af skolens elever fortsat har undervisning på gymnasiet.

I marts i år blev et søskendepar på Det Blå Gymnasium også testet positive for covid-19, efter de havde været i kontakt med smittede familiemedlemmer til en fødselsdagsfest.

- Da vi havde de to smittede i marts, der skete der ingenting. Der var ikke andre, der blev påvirket af det, så det skal vi også huske på, siger Carsten Hogrefe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce