Annonce
Udland

Elektronik antændte formentlig Det Danske Hus i Paris

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brand i Det Danske Hus startede på anden sal, der er ramt af skader. Caféen i stuen åbner til frokost torsdag.

Det er formentlig elektronik, der er årsag til, at der onsdag aften udbrød brand i Det Danske Hus i Frankrigs hovedstad, Paris.

Det oplyser Klaus Ib Jørgensen, der er presse- og kulturrådgiver ved den danske ambassade i byen.

- Myndighederne kan ikke sige med sikkerhed, hvordan det er opstået, men alt peger på, at det er i elektriske installationer. Det er jo sindssygt varmt hernede lige nu, siger han.

Franske meteorologer varslede tidligere på ugen, at intens varme med temperaturer på op mod 40 grader ville skylle indover byen.

Branden i huset, der ligger på Champs-Élysées, opstod omkring klokken 19.30 onsdag aften. Den kom senere onsdag under kontrol.

Huset, der er ejet af den danske stat, lægger lokaler til restauranter, kontorer og et enkelt udstillingslokale, hvor branden efter alt at dømme er opstået.

- I udstillingslokalet er der både spots og højttalere. Der er et sted, hvor installationerne samler sig, og her har man set flammer i starten af brandudviklingen, uddyber Klaus Ib Jørgensen.

Presserådgiveren tilføjer, at brandårsagen endnu ikke er helt fastlagt, men at det er brandmyndighedernes formodning efter slukningen.

De personer, der befandt sig i huset og de nærtliggende bygninger, blev evakueret onsdag aften.

Og selv om branden ikke skabte store flammer, opstod der en del røg. Det fik brandmyndighederne til at gå hårdt til værks på anden sal.

- For at få røgen under kontrol har de gjort, hvad de kunne. De har hugget loftsplader ned og vinduesrammer ud, siger Klaus Ib Jørgensen.

Branden opstod få dage efter, at kunstneren Jesper Christiansen blandt andet fik sine skitser til den nye altertavle i Frederikskirken i Paris udstillet i huset.

Der er frygt for, at branden kan have gjort skade på værkerne, som blev flyttet til kirken. På brandaftenen sagde kunstneren til DR, at skitserne ikke kan udstilles igen, før de har været forbi en konservator.

Mens caféen Flora Danica i stueetagen ikke har lidt skade og åbner til frokost, har restaurant Copenhague fået mindre vandskader. Det er endnu uvist, hvornår den ventes at åbne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce