Annonce
Nyborg

Elbiler stjæler strøm i marinaen

Man må ikke stikke snablen i kommunens strøm, understreger havnemester Lis Mylenberg, Nyborg Marina. I et nyhedsbrev til havnens brugere skriver hun, at visse el-bilejere har fået en uvane med at stikke stikket i en gratis stikkontakt på Nyborg Marina. Arkivfoto.
Nyborgs havnemester træt af elbilister, der stjæler strøm.

Nyborg: Det er ikke i orden at køre sin elbil ned på Nyborg Marina, plugge stikket i og lade bilen op - eventuelt mens man sejler sig en tur.

Det skriver havnemester Lis Mylenberg, Nyborg Marina i et nyhedsbrev, der netop er sendt til havnens mange brugere.

- Nogle ejere af elbiler har fundet en smart fidus til at lade deres bil op, nemlig at køre ned på havnen og sætte stikket i. Men den går altså ikke, skriver Lis Mylenberg.

- Det er på ingen måde rimeligt, at kommunen skal betale for enkelte bilejeres gratis kørsel. Opladning af en Tesla koster for eksempel 150-200 kroner, så det er ikke noget, vi bare giver væk, og det er heller inkluderet i prisen for leje af en bådeplads. Så hvis man vil lade sin elbil op her på havnen, må man lave en aftale med havnekontoret, skriver havnemesteren, der i nyhedsbrevet fortæller, at havnen allerede har lavet aftale med en ejer af en el-scooter, skriver havnemesteren i nyhedsbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce