Annonce
Nyborg

Elbiler stjæler strøm i marinaen

Man må ikke stikke snablen i kommunens strøm, understreger havnemester Lis Mylenberg, Nyborg Marina. I et nyhedsbrev til havnens brugere skriver hun, at visse el-bilejere har fået en uvane med at stikke stikket i en gratis stikkontakt på Nyborg Marina. Arkivfoto.
Nyborgs havnemester træt af elbilister, der stjæler strøm.

Nyborg: Det er ikke i orden at køre sin elbil ned på Nyborg Marina, plugge stikket i og lade bilen op - eventuelt mens man sejler sig en tur.

Det skriver havnemester Lis Mylenberg, Nyborg Marina i et nyhedsbrev, der netop er sendt til havnens mange brugere.

- Nogle ejere af elbiler har fundet en smart fidus til at lade deres bil op, nemlig at køre ned på havnen og sætte stikket i. Men den går altså ikke, skriver Lis Mylenberg.

- Det er på ingen måde rimeligt, at kommunen skal betale for enkelte bilejeres gratis kørsel. Opladning af en Tesla koster for eksempel 150-200 kroner, så det er ikke noget, vi bare giver væk, og det er heller inkluderet i prisen for leje af en bådeplads. Så hvis man vil lade sin elbil op her på havnen, må man lave en aftale med havnekontoret, skriver havnemesteren, der i nyhedsbrevet fortæller, at havnen allerede har lavet aftale med en ejer af en el-scooter, skriver havnemesteren i nyhedsbrevet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce