Annonce
Indland

Elbæk undskylder for negative historier: De er mit ansvar

Uffe Elbæk tager ansvar for, at Alternativets kandidater til kommunalvalget belastes af dårlig omtale.

Partileder Uffe Elbæk tager i et Facebook-opslag ansvaret for den negative presseomtale, som Alternativet har oplevet den seneste tid.

Op til tirsdagens kommunalvalg har aviserne bragt historier om krænkende opførsel i partisekretariatet, om en vild festkultur og intern splid i partiledelsen.

Det er ikke det bedste udgangspunkt for morgendagens valg, og det undskylder Elbæk over for de mere end 350 kandidater, der er opstillet i landets kommuner og regioner, samt partiets medlemmer og tilhængere.

- Jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning. Jeg er oprigtigt ked af, at I skal belemres med negative historier om ting, som jeg og mine kolleger på Christiansborg ganske enkelt skulle have klaret bedre.

Han kalder sagerne, der har været omtalt i medierne, for "uacceptable", og han hævder, at de "ikke på nogen måde er kendetegnende for Alternativet som sådan eller vores politiske sekretariat på Christiansborg".

- At det alligevel er kommet så vidt, at det overhovedet er sket, tager jeg ansvaret for som politisk leder for Alternativet, skriver han.

Han understreger samtidig, at det ikke er sidste gang, der vil blive begået fejl i partiet.

- Når det er store fejl, skal det have konsekvenser. Utvetydige.

- Og så skal vi lære af alle fejl, vi begår, uanset hvor små de må være, så vi sammen kan skabe et både klogere, grønnere og mere empatisk samfund, skriver Uffe Elbæk.

Tirsdagens kommunal- og regionsvalg er Alternativets første. Partiet blev stiftet 27. november 2013, otte dage efter valget for fire år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce