Annonce
Kerteminde

El-selskab advarer mod svindlere:  - Snyd og bedrag er ikke god konkurrence

Det er ikke første gang, nogen udgiver sig for at være fra NEF. Arkivfoto: Lasse Hansen
Pludselig kan man have et nyt energi-selskab.
Annonce

Kerteminde: Lige nu oplever el-selskabet NEF, at kunderne ringer forvirrede til dem. Det sker efter, at nogle af kunderne har oplevet, at et andet selskab har ringet og påstået, at NEF har videresendt kundens informationer til dem.

Det har NEF dog ikke gjort, siger selskabets direktør, Marianne Eriksen. Ifølge hende er det et svindelnummer. Falder man for det, kan det ende med, at man pludselig har et helt nyt el-selskab.


Det skader jo kunderne, og de ødelægger tiltroen til os.

Marianne Eriksen


- De ringer og påstår, at vi har givet dem vores kunders data. Det er et problem, for vi udleverer slet ikke persondata, siger Marianne Eriksen.

- Andre gange påstår de, at de simpelthen kommer fra vores selskab, man skal virkelig være forsigtig, tilføjer hun.

Annonce

Nye kunder i butikken

Når de ringer op, prøver de at overbevise kunderne om, at det er helt legalt. De giver en grund til opringningen, og den er ofte til kundens fordel.

- Så siger de, at kunderne skal have penge tilbage, eller at de har et godt tilbud, og kunden skal lige godkende, at det er den rette person med et CPR-nummer eller bankinformation. Giver man det, bliver man oprettet som kunde i det svindlende selskab, siger Marianne Eriksen.

Det er en del af en tilbagevendende strategi, som el-selskaberne hver gang prøver at slå tilbage.

- Vi bliver kontaktet ret tit. Så kører vi nogle kampagner mod svindel. Så trækker svindlerne sig tilbage i et stykke tid og begynder derefter igen. Vores el-selskab er ikke det eneste, som oplever det, siger Marianne Eriksen.

Hun siger også, at konkurrencen blandt el-selskaber er ønsket, men at svindleriet ikke er godt for nogen, og det i sidste ende går ud over kunderne.

- Det skader jo kunderne, og de ødelægger tiltroen til os. Sådan noget gør os jo mindre troværdige end brugtvognsforhandlere. Konkurrence er dejligt. Det motiverer os til at gøre nye ting, men det skal også være reelt, ikke det her svindel, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce