Annonce
Indland

EL om ombudsmandens kritik i Eritrea-sagen: Bekymrende

Pernille Skipper glæder sig dog over, at ombudsmanden ikke har fundet egentlige retsbrud i Eritrea-sagen.

Det er positivt, at Folketingets Ombudsmand ikke har fundet reelle retsbrud i Eritrea-sagen, men ombudsmandens kritik får alarmklokkerne til at kime.

Sådan lyder det fra Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten:

- Helt overordnet er det godt, at der ikke er fundet egentlige væsentlige regelbrud, men det er bare meget bekymrende, at han påpeger, at ministeriet har handlet på en måde, der er egnet til at skabe mistillid til systemet, siger hun til Ritzau.

- Det er hamrende vigtigt i et retssamfund, at man kan gennemskue lovgivningen, og at man føler, at man har tillid til sagsbehandlingen i et ministerium, tilføjer Pernille Skipper.

Jørgen Steen Sørensen, Folketingets Ombudsmand, oplyser tirsdag, at han ikke ser tegn på væsentlige retsbrud i Eritrea-sagen, men retter dog alligevel en kritik.

- Men jeg peger på nogle forhold, som synes at have bidraget til et problematisk indtryk af myndighedernes håndtering af sagen og dermed påvirket tilliden til dem, lyder det fra ombudsmanden.

Ombudsmanden har nu bedt Udlændingestyrelsen og Justitsministeriet forholde sig til kritikken og vende tilbage, inden der er gået seks uger.

- For vores synspunkt er denne sag bestemt ikke slut. Nu må de relevante myndigheder lave en strategi for at sikre, at sådan noget her ikke sker igen. Det handler om at få ryddet op, for der er flere steder, hvor noget er gået galt her, siger Pernille Skipper.

- Nu må vi se, hvad de kommer frem til om seks uger.

Ombudsmandens kritik går blandt andet på, at Udlændingestyrelsen i første omgang meldte ud, at personer fra Eritrea som udgangs­punkt ikke skulle have asyl, men to uger senere vendte styrelsen på en tallerken og skiftede mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce