Annonce
forside

El-fusion endt i fogedretten

Så gode venner var de for to år siden. Jack Hansen (tv) overtog Jan Jensens el-installationsfirma. Nu er parterne endt i fogedretten.

Den tidligere indehaver af Ærø El-Service har fået indskærpet forbudet mod at overtræde den indgåede konkurrence-klausul og risikerer en erstatningssag

Annonce

MARSTAL: Det, der for to år siden tegnede til at blive en vellykket fusion mellem to af øens elinstallations-forretninger, er nu foreløbig endt i fogedretten og fortsætter sandsynligvis med en erstatningssag senere på året.

Per nytår 2008 overtog den dengang 27-årige Jack Hansens et år gamle firma, El Systems Aps, det tidligere Ærø El-service, der var grundlagt og drevet gennem 14 år af elektriker Jan Jensen.

I forbindelse med overtagelsen indgik Jack Hansen en aftale med Jan Jensen om, at han fortsatte som menig medarbejder i El Systems Aps i 18 måneder, ikke mindst fordi Jan Jensen havde en masse erfaring med flere af firmaets store kunder som for eksempel fjernvarmen i Ærøskøbing.

Annonce

Underminering

I forbindelse med overtagelse af Ærø El-service blev der indgået en konkurrence-klausul på ti år mellem køber og sælger, og ifølge den måtte Jan Jensen i den periode hverken drive el-installationsvirksomhed på Ærø eller udnytte sin autorisation til at udføre arbejder på øen. Det har Jan Jensen gjort alligevel, mener Jack Hansens advokat Lemmy Fialin fra Advokathuset i Svendborg.

- Min klient har brugt sin opsparing på at købe en forretning. Han har betalt for goodwill og kunderegister, og så kan det selvfølgelig ikke nytte, at Jan Jensen underminerer El Systems ved fortsat at drive egen forretning i det skjulte - blandt andet gennem sin hvidevareforretning, siger Lemmy Fialin.

Sagen blev lige før jul behandlet i fogedretten i Svendborg, og her blev der lillejuleaften afsagt en kendelse, hvor rettens funktionschef Hans Engberg fandt det bevist, at Jan Jensen har indkøbt betydelige mængder af el-materialer, som normalt bruges af en installatør. At han har haft direkte kontakt med kunder om udførelse af arbejder, og at han har udført el-installationsarbejder.

- Jan Jensen findes dermed at have drevet elinstallationsforretning, og det er efter det oplyste sket med udgangspunkt i et forretningssted på Ærø, står der blandt andet i kendelsen fra fogedretten.

Efter at Jan Jensen stoppede med at arbejde for Jack Hansen i juni sidste år, har han i flere tilfælde samarbejdet med et andet firma, SR Electric. Her har Jensen efter rettens mening udført den væsentligste del af arbejdet, mens SR Electric - i nogle tilfælde - har stået for selve tilslutningen, der kræver autorisation. Dette samarbejde ændrer dog efter rettens mening ikke på, at Jan Jensen har drevet forretning - og altså dermed har handlet i strid med et af punkterne i konkurrence-klausulen.

Annonce

Politianmeldelse

Fogedretten nedlagde forbud mod, at Jan Jensen driver elinstallations-virksomhed på Ærø i ti år - regnet fra 31. december 2007.

Fogedforbudet betyder, at Jack Hansen og hans advokat kan indgive en politianmeldelse, hvis Jan Jensen overtræder forbudet, og Lemmy Fialin forudser på sin klients vegne en erstatningssag mod Jan Jensen på flere hundrede tusinde kroner.

Om sagen siger Jan Jensen selv:

- Jeg er da meget ked af det her, for jeg mener ikke, jeg har gjort noget forkert. Jeg har været underleverandør til et andet firma, og så har jeg haft med styresystemer og maskinanlæg at gøre, og det måtte jeg gerne. De store kunder ville jo ikke have Jack. Han interesserede sig ikke for den del af arbejdet og satte sig ikke ind i det. Jeg mener, han driver ren jagt på mig, siger Jan Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce