Annonce
Erhverv

El-Andersen i Odense fik igen milliongevinst

Det går fremad i elbranchen. Arkivfoto.

Overskuddet er blevet større i det seneste år i el-installatørvirksomheden El-Andersen A/S i Odense. Det fremgår af den friske årsrapport for 2018/19, som virksomheden netop har publiceret hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste år er overskuddet uændret 1,2 millioner kroner før skat Forrige år var der i gennemsnit 13 fuldtidsmedarbejdere beskæftiget i virksomheden, og det steg til 15 ansatte i seneste regnskabsår.

Virksomhedens bruttofortjeneste blev 6,1 millioner kroner, året før var tallet 5,7 millioner.

Bruttofortjeneste eller bruttotab er et tal, der fortæller noget om, hvor stor aktivitet der er i virksomheden. Tallet viser det samlede salg fratrukket blandt andet forbruget af varer og produktionsomkostninger, og det har især interesse, når firmaet ikke oplyser størrelsen på dets omsætning.

Sidste år voksede formuen i Odense-selskabet fra 2,5 millioner til 2,7 millioner kroner.

Der er ikke oplyst tal for omsætningen.

Denne artikel er autogenereret af Jysk Fynske Mediers tekstrobot på baggrund af data fra Erhvervsstyrelsen. Vi bringer disse regnskaber, fordi de er vigtig lokal nyhedsformidling. Har du uddybende oplysninger, kontakt da redaktionen på ar@jfmedier.dk.

Annonce

El-Andersen A/S

Hjemsted: Odense C

CVR-nummer: 13226504

Regnskabstal for 2018/19 (Tal for forrige regnskabsår i parentes):

Brutto-fortjeneste/-tab: 6,1 millioner kr. (5,7 millioner kr.)

Resultat før skat: 1,2 millioner kr. (1,2 millioner kr.)

Resultat efter skat: 935.377 kr. (919.000 kr.)

Egenkapital: 2,7 millioner kr. (2,5 millioner kr.)

Antal ansatte: 15 (13)

Klik her for at se regnskabet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce