Annonce
Nordfyn

Ekstremt: 16-årig løb 84 kilometer på 12 timer

Nordfyns Efterskole samler igen i år ind til Knæk Cancer. I den anledning løb og gik 16-årige Henrik Dybkjær onsdag imponerende 84 kilometer på bare 12 timer.

Efterskoleelev overraskede alle og ikke mindst sig selv ved at løbe to maratonløb samme dag, da Nordfyns Efterskole onsdag samlede penge ind til Knæk Cancer.

16-årige Henrik Dybkjær fra Blovstrød nord for København løb onsdag aften vanvittige 84 kilometer i løbet af de 12 timer, hvor eleverne på Nordfyns Efterskole løb rundt i Særslev for at skaffe penge til Knæk Cancer-indsamlingen.

Det svarer næsten til to maratonløb, og faktisk havde Henrik Dybkjær allerede løbet det første efter fire timer.

Og selvom man næsten ikke tror på det, så løber han slet ikke normalt. Sidste gang var faktisk til DHL-staffeten i 2014.

Han har aldrig før løbet længere end 15 kilometer, men han havde alligevel sat sig for at gøre en indsats.

- Min plan var at holde et langsomt tempo, så jeg ikke gik død, men mit mål var at løbe 60 kilometer, så jeg havde slet ikke regnet med det her, lød det fra ham, da han havde gået sin sidste omgang.

Annonce

Krise efter første maraton

Da de første 42 kilometer var løbet, kom den første krise.

Han havde krampe i læggen, men med en jernhård vilje kæmpede han sig gennem fire hårde timer, inden han de sidste fire timer begyndte at gå - dog fortsat i et aldeles højt tempo.

I løbet af dagen spiste han både druesukker, frugt, kød, kartofler, sovs og pasta, men hele tiden i små mængder, så han ikke fik sidestik.

De lange, trætte ben havde svært ved at stå stille på efterskoleeleven, som hele tiden følte sig båret frem af, at han løb i en god sags tjeneste.

- Men nu har jeg nok også sat en rekord, som gerne skulle holde i et par år, siger han.

Sidste år løb to piger fra efterskolen 58 kilometer hver, men ingen havde turdet drømme om, at den rekord blev slået i år.

Det gjorde Henrik Dybkjær dog, og konkurrenceelementet har formentlig også spillet en lille rolle.

- Jeg vil gerne citere min idrætslærer for, at det ikke handler om at være med, men om at vinde, og det handler om at vinde stort, lød det fra ham, inden han forsvandt med en fakkel i hånden sammen med sine kammerater.

Læs mere om efterskolens indsamling i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk i dag.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce