Annonce
Kerteminde

Ekstraregning på fire millioner kroner: Flere børn får specialundervisning

Specialskolen Mesingeskolen holder til i den gamle folkeskole i Dalby, Mesinge Skole, som lukkede i 2007. Arkivfoto: Anders Birger Schjørring
Mesingeskolen har på to år fået 25 flere elever, end skolen er normeret til. Det har givet en ekstraregning på næsten fire millioner kroner.

Hindsholm: I al stilfærdighed har Kerteminde Kommune de sidste to år fået sin helt egen højt specialiserede skole for børn med særlige behov. Den ligger i Dalby på Hindsholm, hedder Mesingeskolen og holder til i bygningerne fra en tidligere folkeskole.

Her går 70 elever med autisme-spektrumforstyrrelser, tale- og hørevanskeligheder og andre generelle indlæringsvanskeligheder.

- Vi har generelt været igennem et stort uddannelses- og udviklingsforløb for alle medarbejdere. Det betyder, at børn bliver i deres lokalkommune og ikke længere skal køre Fyn rundt for det rette tilbud. Det er alt i alt positivt, og det er også et løft for de her børn, at de får mulighed for at skabe relationer til ligestillede børn i kommunen, fortæller Lene Hast Møllegård, der er konstitueret afdelingsleder på Mesingeskolen.

Problemet er bare, at skolen kun er normeret til 45 elever. De ekstra udgifter, der følger med at undervise 25 ekstra elever og de mange nye diagnoser, der er kommet til siden 2017, er der imidlertid ikke fulgt penge med til. Det betyder, at Kerteminde Kommune været nødt til at sende en saltvandsindsprøjtning på 3,5 millioner fra det almene skoleområde til specialundervisningsområdet.

- Vi har brugt de penge, der har været nødvendigt. Forklaringen er, at der er 25 flere børn, end der var, da budgettet blev lagt. Der er en tendens til, at der kommer flere og flere af de børn. Det er også gældende i resten af landet. At der er flere børn, der bliver opdaget og får en autismespektrum-diagnose. Det har krævet nogle investeringer i forhold til efteruddannelse, hjælpemidler og faciliteter, fortæller Lene Hast Møllegård.

Annonce

Specialområdet til revision

I budgettet 2019 mangler der allerede 450.000 kroner. Politikerne har netop givet grønt lys for en analyse af hele specialundervisningsområdet:

- Hele specialområdet er oppe til en større revision. Vi skal have kigget på, om alle nu også skal på Mesingeskolen, eller skal flere inkluderes i folkeskolen. Er de tilbud, vi har nu, de rigtige? Alt det bliver kulegravet nu, fortæller formand for børn- og skoleudvalget Jutta Lundqvist (Ø).

Udover de 70 børn på Mesingeskolen går der lige nu 28 elever i tre specialklasser på Langeskov Skole, 26 elever i tre specialklasser på Munkebo Skole og 19 elever i to specialklasser på Kerteminde Byskole. En specialklasse med otte elever på Nymarksskolen skal efter sommerferien nedlægges og flyttes til Kerteminde Byskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce