Annonce
Trekantområdet

Ekstra undersøgelse af familieafdeling sparket til hjørne: Uenighed om flere borgere skal høres

Pernelle Jensen (V) vil gerne inddrage flere familier i undersøgelsen af familieafdelingen. Det vil Cecilie Roed Schultz (EL) egentlig også. Men ikke på den måde de borgerlige partier har foreslået. Fotos i collage: Søren Gylling og Claus Fisker
De borgerlige partier vil inddrage flere familier i undersøgelsen af familieafdelingen. Socialdemokratiet og Enhedslisten vil vente og se, hvad Socialstyrelsens Task Force, som Fredericia Kommune har indgået et toårigt samarbejde med, anbefaler.

Fredericia: Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige vil inddrage alle familier, der har en aktiv sag, i undersøgelsen af familieafdelingen her og nu.

Socialdemokratiet og Enhedslisten siger ikke direkte nej til at inddrage flere familier. Men de bakker heller ikke op om de borgerlige partiers forslag. De vil vente og se, hvad Socialstyrelsens Task Force, som Fredericia Kommune har indgået et toårigt samarbejde med, kommer med af anbefalinger.

Byrådet besluttede i efteråret 2020 at undersøge familieafdelingen. Sidst i juni fremlagde Rambøll en kvalitativ analyse af afdelingen, hvor 16 familier blev udvalgt til interview.

Annonce

Straks efter stillede de borgerlige partier i byrådet, Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, forslag om, at Rambølls analyse suppleres med en kvantitativ undersøgelse, hvor alle 1500 familier, der har en aktiv sag, inddrages.

Et forslag, som byrådet i juni sendte ud til drøftelse i børne- og skoleudvalget og økonomiudvalget til behandling efter sommerferien.

Alle skal høres

I økonomiudvalget var der ikke opbakning til de borgerlige partiers oprindelige forslag. Til gengæld bakkede et flertal op om et ændringsforslag stillet af Socialdemokratiet og Enhedslisten, som går på at vente med at tage stilling til, om der skal foretages yderligere analyser til Task Force-forløbet er afsluttet.

Det stemte Venstre og Dansk Folkeparti imod.

- Det er et 'ikke-forslag'. Det udskyder bare beslutningen. Hvorfor ikke tage beslutningen nu? Og hvis de ikke vil lave en supplerende undersøgelse, hvorfor ikke bare sige det? Vi vil bare gerne sikre, at alle føler sig hørt i den her proces, siger Pernelle Jensen (V), der synes, analysen på baggrund af interviews med de 16 familier viser et lidt broget billede.

Derfor vil hun og de andre borgerlige partier have lavet en kvantitativ undersøgelse, hvor alle familier inddrages. De har foreslået en spørgeskemaundersøgelse.

Annonce

Afdeling har brug for flere hænder

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz vil i bund og grund gerne inddrage flere familier. Men hun vil være sikker på, at det bliver gjort på den rigtige måde, og så skal der findes ekstra penge til en eventuel supplerende undersøgelse.

- Problemet med deres forslag var, at pengene skulle gå fra familieafdelingens rammebudget. En supplerende undersøgelse koster næsten en hel sagsbehandlerstilling, og Rambøll-undersøgelsen peger lige netop på, at der ikke er ressourcer nok i familieafdelingen, så jeg synes ikke, vi skal dræne afdelingen for næsten 400.000 kroner for at lave en spørgeskemaundersøgelse, siger Cecilie Roed Schultz om årsagen til, at hun stillet ændringsforslag.

Jeg har ikke noget imod, at vi laver en supplerende undersøgelse, men vi er nødt til at blive klogere på, om et spørgeskema vil være nok, inden vi bruger mange penge på det.

Cecilie Roed Schultz, byrådsmedlem, Enhedslisten

Hun tilføjer:

- Jeg har ikke noget imod, at vi laver en supplerende undersøgelse, men vi er nødt til at blive klogere på, om et spørgeskema vil være nok, inden vi bruger mange penge på det. Jeg tror ikke, at de familier, der har en aktiv sag i afdelingen, vil føle sig hørt ved at få et spørgeskema i e-boks. Task forcen er først lige gået i gang. Det er lidt tidligt at sige, at vi ikke har fået det ud af det, vi gerne vil.

Annonce

Åbenhed om beslutning

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Steen Wrist (S) eller formand for børne- og skoleudvalget, Ole Steen Hansen (S).

Efter et flertal stemte for ændringen af de borgerlige partiers oprindelige forslag valgte Venstre og Dansk Folkeparti at benytte sig af standsningsretten. Så nu sender de to partier sagen tilbage til byrådet, som behandler sagen mandag.

Hvorfor vil I gerne have sagen i byrådet igen?

- Vi bliver nogen gange beskyldt for at tage drøftelsen på udvalgsmøder, hvor borgerne ikke har mulighed for at høre argumenterne. Derfor vil vi gerne have drøftelsen i byrådssalen, så alle borgere, som dette vedrører, hører, hvorfor de ikke må blive hørt. Vi forventer ikke, at der bliver ændret i stemmefordelingen, men så er der i hvert fald åbenhed om beslutningen, siger Pernelle Jensen.

Ekstra undersøgelse af Familieafdelingen

Sagen kort:

22. juni 2021: Rambøll fremlagde rapport af deres kvalitative undersøgelse af Familieafdelingen, hvor 16 familier var blevet interviewet. En undersøgelse, som byrådet havde godkendt.

22. juni 2021. Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stillede forslag om, at der laves en supplerende undersøgelse af familieafdelingen, hvor alle 1500 familier med aktive sager bliver inddraget.

28. juni 2021: Byrådet besluttede, at de borgerlige partiers forslag skulle drøftes i børne- og skoleudvalget og økonomiudvalget.

25. august 2021: Enhedslisten stiller ændringsforslag til finansiering af forslaget om supplerende undersøgelse af familieafdelingen. Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti stemmer for forslaget. Socialdemokratiet stemmer imod.

30. august 2021: På økonomiudvalget stillede Socialdemokratiet og Enhedslisten et ændringsforslag til de borgerliges forslag, som et flertal stemte for. Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod. De benyttede sig af standsningsretten og ønsker beslutningen forelagt byrådet.

6. september 2021: Byrådet drøfter beslutningen om den supplerende undersøgelse af Familieafdelingen.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce