Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ekstra ferieaktiviteter: 1,9 millioner kroner brændt af på få uger

Det bliver muligt at deltage i et hav af aktiviteter rundt om i kommunen denne sommer. Det skyldes knap to millioner kroner fra staten i kølvandet på coronakrisen. Dog skal en del af pengene bruges på administration, da det efterfølgende skal dokumenteres, hvad pengene er blevet brugt til. Arkivfoto: Michael Bager
Det har holdt hårdt, men i løbet af ganske få uger er det lykkedes at få brugt 1,9 millioner kroner på flere sommerferie-aktiviteter til unge. Pengene er kommet fra staten i kølvandet af coronakrisen, og pengene skal bruges nu.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Værsgo. Her er 1,9 millioner kr., som kvit og frit kan bruges på ekstra ferieaktiviteter til de unge.

Sådan lød det for få uger siden fra regeringen, da den tildelte penge til landets kommuner. Pengene skal bruges på sociale og faglige aktiviteter til unge og kommer i kølvandet på coronakrisen.

- Vi har fundet muligheder for alle pengene, så de kommer ud og virke - faktisk startende lige om lidt, for det er penge, der skal bruges i denne sommer, forklarer Christian Elmelund-Præstekær, chef for Opvækst og Læring i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Pengene er givet efter, hvor mange unge en kommune har, og kommunerne har faktisk bare skulle sige ja tak for at få pengene. Til gengæld har det været lidt af en udfordring at få skabt aktiviteter på ganske kort tid.

- Jeg er meget imponeret over, hvor hurtigt vores afdelinger har arbejdet og ikke mindst arbejdet sammen for at få hjul under det her. Det er ikke mange uger siden, at vi fik pengene, og vi har fået delt dem ud til gode og fornuftige arrangementer, bemærker Christian Elmelund-Præstekær.

Annonce

Arbejder på højtryk

Nogle af pengene bliver brugt på en opgradering af allerede eksisterende aktiviteter eller nedsættelsen af brugerbetalingen. Men der er også flere nye tiltag i kataloget.


Vi har lagt det ud til foreninger, hvad de kunne byde ind med, og vi blev overvældet, for det er imponerende, hvad der er mobiliseret med kort varsel. Ungdomsskolen kommer til at løfte en stor del, fordi de allerede har et stort netværk ud til vores unge mennesker. Så de vil udvide med blandt andet kanoture og shelterudflugter

My Gaarde Andreassen, ungekoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune


Blandt andet har Ryslinge Billedskole budt ind med et kursus, hvor der skal laves tegneserier, der kommer e-sport-tilbud, og Bangsbo holder ekstraordinært åbent i uge 28, hvor der laves forskellige aktiviteter, oplyser ungekoordinator i kommunen, My Gaarde Andreassen.

- Vi har lagt det ud til foreninger, hvad de kunne byde ind med, og vi blev overvældet, for det er imponerende, hvad der er mobiliseret med kort varsel. Ungdomsskolen kommer til at løfte en stor del, fordi de allerede har et stort netværk ud til vores unge mennesker, og de vil udvide med blandt andet kanoture og shelterudflugter.

Annonce

Tilbud til udsatte

Desuden laves der aktivitetszoner i Ringe, Faaborg og Årslev. Det er henholdsvis i uge 28, 29 og 30.

- Her vil vi samle alle små initiativer, så hvis man vil noget i to timer, det kan være en forening, så tager vi dem ind der, og så faciliterer vi også noget selv som musik, streetart-kunst og muligheden for at bygge ting af genbrugsmaterialer, siger My Gaarde Andreassen, som lige nu arbejder på at få lavet programmerne for de forskellige zoner.


Vi tilgodeser flere af de pinde, som regeringen har lagt vægt på. Så alt er ikke kriminalitetsforebyggende, men der er også noget for de udsatte, og der bliver lukket nogle huller der, hvor der ikke har været så meget fokus under corona-nedlukningen

Christian Elmelund-Præstekær, chef for Opvækst og Læring


Enkelte tilbud bliver målrettet specifikke grupper, og hvor det er Red Barnet, Dansk Flygtninghjælp og Ungdommens Røde Kors, der står for aktiviteterne.

Foruden det sociale skal aktiviteterne også gerne have en kriminalpræventiv effekt.

- Vi tilgodeser flere af de pinde, som regeringen har lagt vægt på. Så alt er ikke kriminalitetsforebyggende, men der er også noget for de udsatte, og der bliver lukket nogle huller der, hvor der ikke har været så meget fokus under corona-nedlukningen, siger Christian Elmelund-Præstekær.

Man kan orientere sig om de mange sommeraktivitets-tilbud på kommunens hjemmeside wwww.fmk.dk/ferie. Den bliver opdateret løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce