Annonce
112

Eksplosionsagtig brand i Middelfart: Sigtet løsladt efter endt afhøring

Natten til mandag opstod der en eksplosionsagtig brand i ejendomme på Nygade 52 i Middelfart. En person er sigtet for brandstiftelse. Han blev løsladt efter endt afhøring. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Natten til mandag udbrød der en eksplosionsagtig brand i en ejendom på Nygade 52 i Middelfart.

Da politiet kom til stedet, blev en 44-årig mand anholdt og sigtet for brandstiftelse. Det er den milde af straffelovens to bestemmelser om brandstiftelse, som den 44-årige er sigtet efter.

Igennem mandagen sad manden til afhøring hos politiet. Afhøringen skulle blandt andet klarlægge, om manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Juristerne hos Anklagemyndigheden hos Fyns Politi nåede dog frem til, at manden ikke skulle stilles for en dommer men derimod løslades. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Anklager Charlotte Ragus forklarer, at der i sagen ikke var forhold, der kunne begrunde en varetægtsfængsling. Vurderingen er den, at der ikke er grund til at tro, at den 44-årige vil stikke af eller lægge hindringer i vejen for efterforskningen. Desuden er det heller ikke vurderet, at der er risiko for, at den sigtede kaster sig ud i ny kriminalitet. Endelig er der heller ikke vurderingen, at den påsatte brand i Middelfart er så grov en forbrydelse, at det vil krænke folks retsfølelse, at manden sættes på fri fod.

Annonce

Det var klokken 03.20 natten til mandag, at der opstod en ekslosionsagtig brand i kælderen under ejendommenpå Nygade 52.

- Der var flere personer, som opholdt sig og sov i ejendommen, da eksplosionen skete. Den var så kraftig, at der faktisk skete skade på gulvet i stueetagen - så meget løftede det sig, fortalte vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede mandag morgen.

Da politiet kom til stedet, blev den 44-årig mand anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Manden har ifølge politiet tilknytning til ejendommen. Om det betyder, at han selv bor der, har politiet endnu ikke ville præcisere.

Mandag morgen gik skadeservice-folk i gang med at udbedre de skader, som er opstået.

Ifølge døgnrapporten fra Fyns Politi er en person blevet forbrændt i ansigtet i forbindelse med branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce