Annonce
Sydfyn

Eksplosion fik Bodils hus til at ryste: - Jeg tænkte, at det var en gaseksplosion, og at jeg måtte op og hjælpe

Bodil Rasmussen kan se tomten fra sit køkkenvindue. Hun har boet på Øksenbjergvej sammen med sin mand i cirka 30 år. Foto: Andrea Bisgaard
Bodil Rasmussen, pensioneret sygeplejerske, bor tæt på Græskæmnervej 17, hvor der onsdag var en kraftig eksplosion. Hun befandt sig i sin udestue, da eksplosionen skete, og hun tænkte som noget af det første, at hun måtte op og hjælpe.
Annonce

Svendborg: Onsdag formiddag stod Bodil Rasmussen, som bor på Øksenbjergvej sammen med sin mand, i sin udestue og talte i telefon med sin søster.

Midt under samtalen hørte hun et voldsomt brag, som fik hendes hus til at ryste.

- Jeg fik en fornemmelse af, at huset gav et hop. Min mand var i carporten, og jeg tænkte, at braget måske havde noget med ham at gøre. Så jeg skyndte mig at lægge på og løbe ud for at finde min mand, forklarer Bodil Rasmussen, der meget hurtigt fandt ud af, at braget kom fra et hus på Græskæmnervej.

- Jeg løb ud i køkkenet, og fra vinduet kunne jeg se min mand og vores nabo rende rundt på græsplanen for at finde ud af, hvor braget kom fra. Så fik jeg øje på huset deroppe. Jeg kan se det fra køkkenvinduet. Det var stort set væk. Taget var sprængt af, flere vægge var væltet, og der lå isolering ud over det hele, fortæller Bodil Rasmussen.

- Der kom ingen røg fra huset. Det stod der bare. Først lidt senere kom branden og røgen, og jeg tænkte, at jeg måtte derop og hjælpe. Jeg er pensioneret sygeplejerske, så det ligger nok i mig, at jeg skal hjælpe, hvor jeg kan. Men så hørte jeg sirenerne. Der kom meget hurtigt ambulancer, politi og brandvæsen, og jeg blev enig med mig selv om, at der var styr på det, forklarer Bodil Rasmussen, der i første omgang troede, at eksplosionen skyldtes et gasudslip.

- Vi har naturgas her i kvarteret, og selvfølgelig er eksplosionsfare noget, vi tænker på en gang imellem. Så i begyndelsen var jeg ret sikker på, at eksplosionen måtte skyldes naturgassen, siger Bodil Rasmussen.

Annonce

Dygtigt beredskab

Efter eksplosionen trak beboerne ud på vejen, og politiet kom flere gange forbi for at give nye informationer om ulykken.

- Vi fik at vide, at vi ikke måtte opholde os i huset, da der stadig var fare for eksplosion. Så vi stod meget længe herude på vejen (Øksenbjergvej, red.), fortæller Bodil Rasmussen, der også var i kontakt med sin nabo, som er på ferie, og hvis hus ligger tættere på ulykkesstedet.

- De havde læst om eksplosionen i medierne. De ville selvfølgelig høre, hvad der var sket, og om deres hus havde taget skade, forklarer Bodil Rasmussen.


Det var stort set væk. Taget var sprængt af, flere vægge var væltet, og der lå isolering ud over det hele.

Bodil Rasmussen, pensioneret sygeplejerske og beboer på Øksenbjergvej


Hen under aftenen fik ægteparret lov til at være i deres hus igen.

- Vi snakkede da lidt om, om vi ville kunne sove, men det gik faktisk fint, siger Bodil Rasmussen, der om natten fulgte med i oprydningsarbejdet fra sit køkkenvindue.

- Jeg var oppe ved midnat, og da kiggede jeg ud ad køkkenvinduet. Der var lys deroppe, så jeg vil tro, at skadeservice har været i gang hele natten, siger Bodil Rasmussen, der er imponeret over beredskabets håndtering af ulykken.

- Det hele var meget velorganiseret. Der kom meget hurtigt beredskab til stedet, og inden for en time var gassen til Græskæmnervej lukket. Politiet var flere gange forbi vores hus for at give nye informationer, siger Bodil Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce